👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Zomerse planningstips

juli 13, 2017 • Blog, Plannen & Organiseren

We zitten midden in de Zomervakantie, door het prachtige weer de laatste tijd heb ik al veel langer het vakantiegevoel, jij ook?
Toch is het nu anders zonder school en alle verplichtingen, heerlijk even in de relax stand.

Ik hoor ook geluiden van lichte onrust want ‘Ik wil nog best veel doen aan mijn bedrijf’ en voor je het weet zitten we alweer in september.

Jij bent jouw bedrijf en daarom is het waarschijnlijk ook lastig zo niet onmogelijk om de ‘business knop’ helemaal uit te zetten.
Juist als je in de relax stand zit krijg je briljante ideeën voor je bedrijf!

Vandaag heb ik een aantal tips, een klein stappenplan voor je zodat jij zowel ‘Zaken’ als ‘Mam’ de tijd en aandacht geeft die ze verdienen.

  1. Creëer helderheid voor jezelf wat jij deze komende weken nodig hebt aan tijd voor jouw bedrijf. Dit doe je door alles wat loopt op een rijtje te zetten en kijk daarbij ook wat verder vooruit dus pak de hele maand september er ook bij. Hoeveel blogs wil je klaarzetten voor deze periode? Wat zijn projecten die doorlopen? Wat zijn projecten die straks starten? Bij het woord project denk je breed dus dit kan van alles zijn.
  2. Nu doe je hetzelfde voor je gezin. Welke plannen hebben we allemaal voor deze vakantie? Wat moet er geregeld worden voordat het schooljaar straks weer start? Zijn er projecten in huis die we nu willen doen?
  3. Als je jouw overzicht hebt ga je nog een keer kijken, nu met je agenda ernaast. Stel jezelf deze vragen: Hoeveel tijd heb ik nodig voor elk project, elke deeltaak? Welke tijdsblokken kan ik hiervoor gaan reserveren? Wat zijn goede momenten voor mijn business en welke momenten zijn beter voor mijn gezin?
  4. Nu is het moment daar dat je super realistisch wilt worden: Is dit echt haalbaar? Wil ik niet te veel? Kan ik beter iets schrappen? Mijn ervaring is dat we vaak te veel willen en onderschatten hoeveel tijd er nodig is voor zaken. Dan zitten we weer met allemaal losse eindjes wat heel slecht is voor je focus. Misschien is het beter om deze zomer eens al die losse eindjes op te ruimen en dan pas met iets nieuws te beginnen?
  5. Regel nu dat jij de tijd nodig voor je business ook echt hebt voor je business. Dus als jij een partner hebt die in de weekenden thuis is, ga dan een zaterdag ergens anders zitten werken. Je kinderen laten logeren is een voor de hand liggende in de vakantie. Of toch maar gewoon naar de bso? Voel je niet schuldig dat je dit regelt, je bent er immers op genoeg momenten wel. En dan komen er vast gezellig vriendjes of vriendinnetjes bij jullie logeren.
  6. Gebruik jouw business tijd met focus ook echt voor je business en vier de stappen die je zet, ook al lijken ze nog zo klein en onbenullig ten opzichte van wat je tijdens ‘normale’ werkdagen allemaal gedaan krijgt. Dit is nu de realiteit dus hier zul je het nu mee moeten doen.
  7. Als je op vakantie bent dan ben je natuurlijk op vakantie 😉 Lekker ontspannen en opladen. Juist daar kunnen de meest geweldige ideeën ontstaan voor je bedrijf. Zorg dus altijd voor een notitieboekje zodat je dit uit je hoofd kunt halen. Misschien lees je een boek en krijg je inspiratie voor een prachtig blog. Spreek deze in op de dictafoon op je smartphone. Hoef je ‘m thuis alleen nog maar uit te werken. Maak mooie foto’s tijdens je vakantie waar je afbeeldingen voor social media mee kunt maken.

Ik weet dat mensen altijd benieuwd zijn hoe ik dit doe in mijn leven, nou, eigenlijk zoals ik het hierboven beschrijf.
Ik heb geen afspraken buiten de deur en mocht dat nog komen dan vraag ik opa en oma om hier te zijn of ik regel iets anders.
In de weken dat wij thuis zijn hebben we al een aantal uitstapjes gepland en laten we dingen ook gewoon ontstaan, kijken we waar we zin in hebben.

Als we thuis zijn kan ik in de ochtend altijd wel een paar uur werken.
Deze tijd gaat naar mijn klanten.
Nieuwsbrief en Facebook berichten kan ik allemaal inplannen.
Ook heerlijk: afbeeldingen maken met Canva voor oa Facebook.
In september staat er al best een en ander op de agenda, hiervoor heb ik zaken uitbesteed en wat ik zelf moet doen doe ik in de ochtenden.

Ik heb één privé project staan namelijk een fotoboek maken voor mijn zoon.
Dit is ook een fijne periode om in huis weer eens op te ruimen, dit doe ik gewoon wanneer het uitkomt en kan in korte tijdsblokjes gedaan worden.

En dan gaan we ook nog een paar weken op vakantie, dan lees ik veel en haal daar inspiratie uit voor mijn bedrijf.
Een andere favoriete bezigheid tijdens de vakantie: zwemmen in de zee en daarna gewoon lekker onder een parasolletje een beetje voor mij uit staren, heerlijk.

Ik hou wel dagelijks een vinger aan de pols in de besloten groep met mijn klanten.
Ik ben sowieso niet iemand die mijn klanten wekenlang aan hun lot overlaat, dat zou ik niet eens willen.
Elke ochtend check ik wat er speelt, ik help waar nodig en dat is het dan.

Ik voel me deze zomer relaxed en opgeruimd, heb alles onder controle!
Dit gevoel hou ik voor ogen en daar baseer ik mijn keuzes op.

Ik hoop dat dit jou helpt om deze zomer én te genieten én ook het gevoel te hebben dat je met jouw bedrijf gewoon lekker in beweging blijft.
Gebruik je agenda om de vertaling te maken van wat je allemaal in je hoofd denkt te gaan doen naar de realiteit van het aantal uren dat je hebt.

Laat me hieronder jouw beste tip weten om je bedrijf te laten doorlopen deze zomer, je inspireert er ook anderen mee, dankjewel daarvoor.

Heb jij een vraag over je bedrijf of over jezelf als ondernemer, laat het mij ook weten dan kan ik je verder helpen.

Groet,

 

 

>