Werk deze zomer door aan de groei van jouw bedrijf.

De Zomervakantie staat voor de deur. Een periode waarin het zakelijk vaak wat rustiger is. De kinderen zijn zes tot acht weken thuis. Veel vrouwen met een eigen bedrijf gooien hun business daarom ‘op slot’. Zonde! Op deze manier is het straks in september toch weer een soort van opnieuw beginnen. Ik geloof dat je juist in deze periode heel veel aan je bedrijf kunt doen. Genieten van de vakantie en je gezin maar óók jouw bedrijf tijd en aandacht blijven geven.

Stel je eens voor waar jij na de zomer kunt staan als je de komende maanden met een goede strategie en structuur doorwerkt aan jouw bedrijf. Met een aantal uur per week kom je al een heel eind. Het vraagt een realistische planning en tijd waarin je met focus jouw ‘Zaken’ doet. Zodat jij daarnaast als ‘Mam’ er ook echt bent voor jouw gezin. Weg met de schuldgevoelens en weg met de stress, je hoeft niet te kiezen voor het een of het ander, je kunt het allebei hebben!

De Zakenmam Zomerschool gaat jou hierbij helpen.

De Zomerschool is voor vrouwen die:

De Zomerschool loopt van 1 juli t/m 9 september 2018. Tien weken waarin jij gestaag verder werkt aan jouw bedrijf én geniet van de tijd met je gezin. Tien weken vol kennis, inspiratie, support en voldoening voor jou als ambitieuze ondernemende moeder.

Als startende ondernemer komt er zo veel op je af. Ik begon aan een website maar had eigenlijk geen benul van de criteria voor de teksten. Van een collega hoorde ik over Marieke’s Zomerschool. Zij gaf aan dat het slim was om bij de start van je bedrijf al een coach in de hand te nemen. Waarom zou je jaren aanmodderen en tijd investeren om tot de conclusie te komen dat je eigenlijk een coach nodig hebt om met je mee te kijken? Ze had gelijk. Al het werk dat ik de maanden er voor had gedaan is uiteindelijk in de prullenbak verdwenen. De website en flyers spraken mijn doelgroep niet echt aan. Ik was niet specifiek genoeg. Iedereen kon zich vinden in mijn tekst en kon mijn klant worden. Maar dat deden ze dan niet omdat ze zich niet speciaal voelden. Ook kreeg ik klanten die niet echt bij mij pasten.
De Zomerschool heeft mij inzicht gegeven in mijn ideale klant, het klantgericht schrijven en het bepalen van mijn prijzen.

Ik heb het grootste deel van de Zomerschool op mijn vakantieadres gevolgd. Elke dag zat ik 2 uurtjes te mindmappen, te schrijven en naar de video’s van de modules te kijken. Heerlijk, de kinderen naar de animatie op de camping en ik even achter mijn laptop. Voor mij was dit een goede keus. Even weg uit mijn dagelijkse omgeving en met een leeg hoofd nadenken over de toekomst.

De besloten Facebookgroep vond ik een erg fijne plek om te brainstormen en je vragen neer te leggen.
Daarnaast kon ik ook tijdens het telefonisch vragenuur bellen met Marieke om zo samen te brainstormen.

Mijn site, flyers en prijzen heb ik aangepast. Dat zijn de zichtbare kanten, maar de grootste verandering zit in mijn hoofd. Keuzes maken, stoppen met uitstellen, uit je comfort zone komen, uitdagingen zien en kansen pakken. Alles komt aan bod in het traject. Ik heb nog allerlei ideeën liggen die ik daar heb opgedaan. Dankzij de Zomerschool heb ik een hele goede basis gelegd voor mijn startende bedrijf.
Ik ben blij dat ik heb meegedaan!

De coaching van Marieke is eerlijk en oprecht. Ze denkt echt met je mee en ze heeft voor iedereen, uit elke branche goede tips.
Dit zie je vooral in de Facebookgroep en hoor je in het telefonische vragenuur.

Toen ik voor het eerst getipt werd over de zomerschool dacht ik 3 dingen:
– Is het ook voor starters interessant?
– Wow, wat een investering.
– Leuk hoor zo’n Zomerschool, maar ik heb de kids 24/7 thuis/op de camping.
Ik kan je vertellen dat je als starter juist een gigantisch goede start maakt als je bewust nadenkt over je bedrijf.
Wat betreft de investering: Je kunt wel zien dat ik uit een onderwijswereld kom, waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid.
Was het de investering waard: JAZEKER.
In de zomerperiode is het vaak wat rustiger in je bedrijf. Je hebt de kinderen thuis, maar er blijft echt genoeg tijd over om aan de inhoud van de Zomerschool te werken. Ik zat lekker in de tuin, in het zonnetje te werken. Heerlijk!

Daniëlle Pater

Wat levert meedoen aan de Zomerschool jou op:

Werk deze zomer samen met mij stap voor stap aan jouw bedrijf zodat je straks in september klaar bent voor een fantastisch laatste kwartaal van dit jaar!

Dit krijg je bij de Zakenmam Zomerschool:

Dit zijn de modules waarmee jij jouw bedrijf gaat laten groeien:

Met de kennis en opdrachten in deze modules heb je goud in handen om een succesvol bedrijf neer te zetten. Dit is het fundament van jouw bedrijf en je kunt er steeds naar terugkeren. Heel vaak zie ik dat de basis nog te wankel is, deze modules gaan je helpen bij het stevig(er) maken van jouw mooie bedrijf.

Van een collega ondernemer bij mij in de buurt hoorde ik hoe haar bedrijf groeide. Dat wilde ik ook, zij bleek mee te doen aan een programma bij Marieke. Ik wilde leren hoe ik mijn producten beter in de markt zou kunnen zetten. Zowel via mijn webshop als via diverse verkooppunten. Hoe hier zakelijk mee om te gaan vind ik soms lastig. Het bepalen van mijn prijzen vind ik als creatieveling soms lastig.
De combinatie werk/gezin was vaak niet in de juiste balans, in elk geval, ik had het gevoel dat ik er steeds achteraan liep.
Ik had al geprobeerd om andere planningen te maken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.
Ik word erg gelukkig van het ontwerpen, maken en verkopen van mijn producten. Ik weet gewoon zeker dat het mogelijk is om met mijn eigen bedrijf een goed inkomen te hebben. Daarom werk ik er altijd aan maar nu besloot ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken.
Dat ik sommige dingen waarschijnlijk anders heb aan te pakken.

Ik ben mee gaan doen aan de Zomerschool. De combinatie dat je zowel als ondernemer én als vrouw met een gezin wordt aangesproken sprak mij erg aan. De modules in de Zomerschool zijn zeer leerzaam en zetten je goed aan het denken én aan het verwoorden wat je precies wilt en hoe je het wilt.

Voor mij is de structuur die ik heb gekregen belangrijk. Ook het plannen wat je per week wilt doen is goed.
In het begin wilde ik iets te veel. Dit leer je wel af. Het kunnen lezen van de uitgewerkte opdrachten van anderen in de Facebook groep en het commentaar hierop was waardevol. En natuurlijk de vragen die andere deelnemers stellen en de antwoorden erop. Ik merk dat ik sinds ik met de Zomerschool bezig ben geweest veel gerichter werk en dat er meer uit mijn handen komt. Door het loslaten om direct het grote resultaat te willen en de acties in kleinere stappen te verdelen, kom je er toch. Anders was ik misschien met die actie gestopt omdat het einde nog niet in zicht was.

Ik heb meer rust gevonden en de uren die staan voor werk ga ik ook daadwerkelijk werken en dan begin ik met die zaken die het meeste van mijn volledige concentratie vragen. Mijn tijd is kostbaar, ik kijk kritischer waar ik mijn tijd aan besteed en ik kies dan voor zaken waar mijn bedrijf mee groeit. Ook ben ik consequent aan de slag gegaan met het plaatsen van berichten op sociale media.

Marieke is een vrouw die zakelijk is en behulpzaam. Haar werkervaring spreekt mij ook aan.
Ik zou haar willen omschrijven als eerlijk, snel in het geven van reacties en ze doet wat ze zegt.

De Zomerschool was mijn investering waard omdat mijn mindset anders is geworden en ik nu veel gerichter actie onderneem. Door het invullen van de agenda, ook met privézaken, zie je dat sommige weken minder uren hebben voor het bedrijf. Dit is soms slikken maar zeker goed om te beseffen. Ook mam-zaken zijn belangrijk.

Tegen iemand die zich herkent in mijn worstelingen zou ik willen zeggen:
Neem jezelf serieus, behandel jezelf serieus en zoek een klankbord om je te helpen als ondernemer.

Carmen de Veer


Ik was net begonnen als interieurontwerper en worstelde met de tijd die ik aan mijn eigen bedrijf kon besteden – ik werk namelijk ook voor het bedrijf van mijn man en de kinderen die op de middelbare school zitten vragen ook de nodige aandacht. Ik merkte dat ik mijn bedrijf onderaan zette en wilde dat veranderen. Ik wist dat als ik zo door zou gaan mijn bedrijf geen succes zou worden en dit maakte mij zenuwachtig.

Ik volgde een webinar van Marieke en werd blij van al haar tips. Wat zij vertelde klonk logisch en het was herkenbaar, over de uitvluchten die je verzint, het jezelf kleiner maken. Ze zei ook: ‘Aan besparen zit een limiet, aan meer geld verdienen niet.’ Die opmerking sprak mij zo aan dat die mij over de drempel hielp. Ik besloot om mee te doen met de Zomerschool.

De zomervakantie van school kwam eraan, en ik wilde wel gewoon doorwerken. Ik wilde niet dat mijn bedrijf al die weken lang stil zou liggen. Ik had het gevoel dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Door de Zomerschool te volgen kon ik ook tijdens de vakantie met mijn bedrijf bezig zijn.

Wat de Zomerschool mij vooral heeft opgeleverd is dat ik serieuzer over mijn bedrijf praat (en het nooit meer over mijn bedrijfJE heb). Ook dat ik geld durf te vragen hoewel dat soms lastig blijft. Ik ben ook in gaan zien dat ik goed bezig ben. De verdeling werk/gezin blijft nog wel eens wringen maar door zaken kleiner te maken hou ik het overzicht, dit helpt echt. Vooral de module over de mindset heeft mij enorm geholpen, ik lees die nog regelmatig door. Ik heb tijdens de tien weken die het programma duurde nog niet alle modules afgerond maar dat is niet erg. De pdf’s heb ik gedownload dus ik kan het altijd weer oppakken. Ondanks dat ik er dus meer uit had kunnen halen werkt het nog steeds door en vond ik het mijn investering zeker waard.

Ik vind Marieke deskundig, zij is prettig om naar te luisteren, en echte ervaringsdeskundige, Ik heb haar als toegankelijk ervaren.

Meedoen heeft mij geholpen om meer vertrouwen in mijzelf te hebben en dat het gewoon kan lukken. Ik straal dat ook meer uit denk ik want sinds de zomer heb ik toch echt veel leuke opdrachten, meer dan ik had durven dromen!

Simone de Kimpe