👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Mijn woord voor 2017: Plezier!

december 29, 2016 • Blog, Mindset

 

Over een paar dagen begint het nieuwe jaar, een jaar waar ik heel veel zin in heb.
Nu is het Kerstvakantie en rommel ik thuis wat aan, lekker relaxed.
In mijn hoofd gaat de business toch wel altijd door, en ondanks dat ik niets hoef te doen voor mijn business heb ik zin om nog een blog te schrijven waarin ik mijn woord voor 2017 onthul en wil ik jou als lezer van dit artikel uitnodigen om jouw woord te delen in een reactie onderaan.

Waarom een woord kiezen?
Waarom één woord kiezen?
Tja, ik kan zo wel tien woorden opnoemen maar ook hier is de kunst om het kleiner te maken en te focussen op het allerbelangrijkste woord.
Ik wist al een dikke maand geleden dat mijn woord ‘Plezier’ zou gaan worden.
Fun in het engels, die klinkt ook heel leuk, van het woord fun word ik al blij.
Maar goed, in het Nederlands is het Plezier.

Waarom plezier?
Omdat dit voor mij het allerbelangrijkste is in werk en leven.
Als je ergens plezier in hebt is het makkelijker, lichter, energieker, gewoon beter!
Het maakt dat je aandachtig bent, je geeft meer kwaliteit, je bent meer jezelf.

Uit de arbeidspsychologie komt de werkdriehoek, drie elementen die voor iedereen belangrijk zijn in het werk: Leren, Presteren, Plezier.


Je ziet dat deze woorden met elkaar verbonden zijn.
Je hebt het nodig om te blijven leren, hierdoor kun je beter presteren.
Denk bijvoorbeeld aan nieuwe software als je ontwerper bent, als je die software eenmaal onder de knie hebt dan kun je jouw klanten nog beter helpen en dat maakt dan hopelijk dat jij nog meer plezier hebt.
Maar dat hoeft niet.
Je kunt nog zoveel leren, nog zo goed presteren, als je geen plezier (meer) hebt in wat je doet wordt het tijd voor iets anders.

Nu is het absoluut niet zo dat ik dit jaar geen plezier in mijn werk (en leven) heb gehad.
Integendeel, ik heb een geweldig leuk jaar gehad!
Op werkgebied nieuwe klanten, mijn agenda, het Italië business weekend, het event.
Privé mijn kinderen die goed gaan, leuke dingen gedaan, fijne vakanties, gezondheid, gewoon lekker rustig alles.
Ook omdat ik me steeds minder druk kan maken om dingen die er helemaal niet toe doen.

Plezier wil ik nog meer naar voren laten komen in het jaar 2017 waarin ik een paar nieuwe dingen ga creëren en verder wat ik al doe ga upgraden.
‘Word ik hier blij van?’ is de vraag die ik mijzelf vaker zal stellen.
Het welzijn van mijn klanten en andere dierbaren staat natuurlijk hoog in het vaandel maar het is net zo belangrijk dat ikzelf een leuke dag heb!
En dit uitgangspunt kan ik jou ook van harte aanbevelen, het is onderdeel van ‘goed voor jezelf zorgen’. En dat is weer de basis van alles 😉
Hoe dit er in de praktijk uit zal zien?
Dit is wat ik al heb bedacht: dat ik meer naar mijzelf luister voordat ik ergens ‘ja of nee’ tegen zeg, dat ik sporten en slapen belangrijker maak, dat ik mijn gevoel voor humor meer mag laten zien, dat ik (hierbij) minder nadenk wat anderen zullen denken of vinden en dat ik de positieve kant van alles kan blijven zien.

‘I have no secret. There are no rules to follow in business. I just work hard and, as I always have done, believe I can do it. Most of all, though, I try to have fun.’
Richard Branson

Nu ben ik heel benieuwd naar jouw woord voor 2017!
Zou je deze willen delen in een reactie?
En waarom kies jij dat woord, zit er een mooi verhaal(tje) achter?

Wat jouw woord ook is, ik wens je heel veel liefde, gezondheid, succes en plezier in het nieuwe jaar.

 

 

 

Wil jij ook  meer plezier in jouw werk en leven door een betere planning en organisatie?
Start dan met mijn online programma ’52 weken focus en inspiratie’.
Je ontvangt elke week, een jaar lang, een tip om jouw leven beter te organiseren en je gaat bewust plannen.

 • Willy schreef:

  Weer een superleuke blog Marieke. Ik wens je veel plezier in 2017.
  Mijn woord voor 2017 is ‘Passie’, in de betekenis van ‘een bezigheid waar je hart naar uitgaat’.
  Mijn passie voor mijn vak (vitaliteitscoach) probeer ik over te brengen op mijn klanten. Samen gaan we zoeken naar hun passie. Wat als je een passie hebt is het zoveel gemakkelijker om over dagelijkse ergernissen en ongemakken heen te stappen en je doel te bereiken.

  • Marieke schreef:

   Hoi Willy, dankjewel voor je reactie en Passie is ook een heel mooi en krachtig woord. En wat je daarover zegt is ook waar!
   Groet, Marieke

 • Petra schreef:

  Ha Marieke,

  mijn woord is AARDEN.
  Het staat voor mij voor
  in mijn lijf zijn, in verbinding met mezelf blijven,
  blijven stromen, over mijn energie beschikken,
  dingen realiseren en neerzetten ipv blijven dromen (scary!),
  helemaal op aarde aanlanden, with all it takes

  • Marieke schreef:

   Hoi Petra, dat is een heel mooi (werk)woord, en als je dit gaat doen zal het ‘scary’ gedeelte echt wel meevallen is mijn vermoeden!
   Fijn 2017 gewenst, groet, Marieke

 • Marlies schreef:

  Mijn woord is Zelfliefde.
  Zonder zelfliefde wordt alles op een gegeven moment een moeten voor mij en dan raak ik alles even kwijt: plezier, passie. Mooie woorden die al genoemd zijn. Zoals ook aarden: zonder zelfliefde ben ik niet geaard.
  Ik wens iedereen een fijn jaar!

  • Marieke schreef:

   Hoi Marlies,

   Ook al zo’n mooi woord, dank voor het delen! En jij natuurlijk ook de allerbeste wensen voor 2017. Groet, Marieke

 • Yvonne schreef:

  Goed verwoord! Het zijn, op het laatste ‘in de praktijk’ na (ik sport en slaap bijv. al veel, haha) precies mijn gedachten.
  Leuk bedacht en bedankt voor het delen!
  Een mooi en goed 2017 toegewenst voor jou die dit leest. Dat je wensen op het persoonlijke- en zakelijke vlak uit mogen komen. Maak een wensenpot! Dat doen wij thuis sinds 2 jaar met het gezin. Heel mooi. Je opent hem elke 31 december. Sommige wensen gaan terug en anderen mogen eruit. Je kunt er weer nieuwe indoen als dat zo voelt.
  Groetjes, Yvonne Canters

  • Marieke schreef:

   Hee Yvonne, dank voor je tip, leuk om vanavond met elkaar te doen ja en dan op 31 december 2017 weer. Groet, Marieke

 • Sonja schreef:

  Hi Marieke,
  Allereerst alle goeds, geluk, plezier 😉 én gezondheid in 2017 voor jou en je familie gewenst!

  Mijn woord voor 2017 is: Balans!
  Afgelopen 2 jaar ben ik heel druk geweest met opbouwen van mijn bedrijf en daar ook met veel liefde veel tijd voor geïnvesteerd (ook met studies etc). Ik kan met trots zeggen dat mijn bedrijf SonVA (Virtueel Assistent) staat maar eerlijk is eerlijk dit is toch wel (wat) ten koste gegaan van mijn gezin én mijzelf (me-time)! Focus voor dit jaar is om hier nu meer balans in te krijgen zodat het op alle fronten leuk blijft en ik plezier blijf behouden….

  • Marieke schreef:

   Ha Sonja, jij ook nog de beste wensen! Prachtig woord heb je en ik zou zeggen: Aan de slag om dit te realiseren (klinkt misschien tegenstrijdig maar dat is het niet) 😉 Groet, Marieke

 • Ineke schreef:

  Ha Marieke, mijn woord voor 2017 is Enjoy, geniet! Ik vind het een mooi ‘rond’ woord. Het is een werkwoord, da’s altijd wel fijn hè, het voelt altijd wel lekker als je ook echt iets kan doen! Maar tegelijkertijd vind ik het ook een zacht woord, het vraagt je om even een momentje stil te staan in het nu. Bij alles wat je doet; Enjoy your work, enjoy your food, enjoy your kids, enjoy your walk with the dog… Kortom ik word er blij van. En ik heb het net mooi in jouw, maar nu ook mijn agenda geschreven! Enjoy 2017!!

  Hartelijk groet, Ineke

  • Marieke schreef:

   Hoi Ineke, wat een vrolijk woord, ik word er ook blij van. Proost op een year to enjoy! Groet, Marieke

 • Carolien schreef:

  Hallo Marieke,

  Nadat ik jouw woord las dacht ik meteen aan het word: Genieten!
  Dat heb ik in 2016 veel te weinig gedaan. Zowel van mijn mooie opdrachten als van mijn lieve meiden. De laatste maanden was het allemaal rennen en hollen, zowel van mij als mijn man. Samen met jouw agenda en online programma 52 weken focus & inspiratie, moet dat gaan lukken.

  Nu gaan we meer regelmaat erin brengen en de weekplanning ook met de kinderen doorspreken. Zo weet iedereen hoe en wanneer er afspraken zijn!

  Groeten,
  Carolien

 • >