👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

We zijn halverwege het jaar, en nu?

juni 18, 2020 • Blog, Plannen & Organiseren

Nog een paar dagen en dan zijn we in week 26 van dit jaar aangekomen.
De helft van 2020 is voorbij.
Laten we allereerst hopen dat we de tweede helft in wat rustiger vaarwater terechtkomen.

Aan de andere kant: ik hoop ook dat er nu wordt doorgepakt op zaken als gelijkheid, milieu, thuiswerken, bewustzijn en dat de wereld zo weer een stuk(je) beter gemaakt wordt.
‘De maatschappij, dat ben jij’ zeg ik regelmatig tegen mijzelf.
Ik ben niet iemand die snel de barricades opklimt, ik schreeuw mijn mening niet overal rond.
Ik pak mijn verantwoording en gebruik mijn invloed vooral op micro niveau omdat ik geloof dat je daar het makkelijkst iets kunt veranderen.

Nadat de scholen zowat drie maanden dicht waren zijn ze nu even open.
Heel even maar want de Zomervakantie staat voor de deur.
Zitten we wéér gezellig met elkaar thuis maar nu hoeft er geen schoolwerk gedaan te worden, dat scheelt.
In ieder geval voor het humeur van mijn zoon 😂

Veel mensen blijven thuis maar misschien ga jij wel op vakantie?
Ben jij, net als ik, ook best wel moe van de afgelopen maanden?
Wat je ook gaat doen, het is je gegund om lekker bij te tanken!

Wat betreft jouw business: Hoe is het daarmee?
Heb je jouw doel voor de rest van dit jaar helder?

Voordat je vooruit kijkt is het zaak om even terug te kijken.
Hoe waren jouw eerste zes maanden?
Liep jouw werk gewoon door of was het drie keer niks, heb je flink last gehad van ‘covid-19’ en alle maatregelen?
Had je doelen gesteld waar niets van terecht is gekomen?
Waardoor kwam dat, niet alleen door corona toch?

Heeft dit afgelopen kwartaal je juist geholpen om meer duidelijkheid te krijgen?
Om sneller beslissingen te nemen, dingen te laten gaan of juist te starten.
Heb je jouw creativiteit ingezet zodat je toch door kon?​
Dit is wat ik veel om mij heen zie en hoor.

Als je juli en augustus als ‘rustige maanden’ beschouwt dan heb je daarna nog een goed kwartaal over.
December is een maand die ik ook voor de helft afschrijf in verband met de Feestdagen.

De zomer is een hele mooie tijd om (ook) aan je bedrijf te werken.
Dat kan in een lager tempo want het gaat sowieso nooit om snelheid.
Liever gestaag vooruit dan stilstaan of af en toe heel snel.

In de eerste helft van dit jaar is maar weer eens duidelijk geworden dat het leven er opeens heel anders uit kan zien.
Wist jij natuurlijk zelf ook wel maar nu was het een collectief gebeuren.
Wat ons naast veel ellende/verdriet ook verbroedering en andere mooie positieve dingen heeft gebracht!

Moet je dan maar geen doelen meer stellen?
Geen plannen meer maken?
Afwachten wat er gaat gebeuren en dan maar kijken wat je er mee doet?

Nee.
Het is juist belangrijk om doelen te blijven stellen.
Plannen te blijven maken.
Voor business en privé.
Dat geeft hoop, dat geeft energie, het zet aan tot actie en daar zal hoe dan ook altijd iets positiefs uitrollen.

Kijk even terug, dan vooruit en blijf realistisch.
Wat was jouw omzetdoel voor dit jaar en klopt dat nog?
Moet je ‘m bijstellen, naar boven of beneden?
Beter een doel dat je moet bijstellen dan geen doel hebben, dus alsjeblieft, doe dit echt.
Doelen stellen geeft helderheid, richting, je weet waar je het voor doet.

Hoe ga je deze doelen bereiken?
Daar komt jouw planning in beeld.
Ga er voor nu gewoon van uit dat de scholen na de Zomervakantie weer volledig draaien.
Ga uit van dat scenario en blijkt het anders te zijn dan pas je ‘m dan weer aan.

Waarmee ga je jouw (omzet)doel halen, wat moet daar voor gebeuren?
Hoe kun je de wellicht rustigere zomerperiode hiervoor gebruiken?
Pak je agenda en maak wat afspraken met jezelf.
Maak afspraken met je partner of regel oppas, opa & oma of bso.
Ga ergens heen om rustig te kunnen werken.

Doe minder en doe dat wat overblijft beter.
Da’s mijn verkregen helderheid waar ik nóg meer naar ga leven en werken.
Kwaliteit boven kwantiteit.

Voor mij is de zomer vooral een periode om te creëren.
Ik bereid me voor op de business retreat in Griekenland in september.
Ik werk al aan de inhoud voor mijn event op 6 november.
Het verbeteren van modules voor mijn online academie staat ook op mijn actielijst.

Ook lees ik dan veel wat altijd inspiratie geeft.
En uiteraard luieren, afspreken met vrienden en familie en alle andere zomerse zaken!

De tijd gaat snel, voor je het weet zit je weer aan het Kerstdiner.
Daarom: Nu plannen zodat je straks kunt vieren.
Afgesproken?

Laat mij weten in een reactie:
– welke doelen heb jij voor de rest van dit jaar?
– wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je deze gaat halen?
– welke andere reactie heb jij op dit artikel?

Leuk om te lezen, dankjewel.

Groet,

 

 

PS Wil jij meer helderheid en een plan voor jouw bedrijf, doe dan de online training Zakenmam Actieplan.
Inclusief een individuele sessie met mij. Voor een minimale investering. Hier lees je er alles over.

 • Nicole schreef:

  Lieve Marieke,
  Je mailtje kwam op een mooi moment. Het was/is spot on.
  Voor de Corona crisis zat ik in een dip. Ik wilde eigenlijk niet meer fotograferen, wilde met koken bezig zijn, maar man, hoe maak je daar in deze tijd van overvloed een verdien-model mee? Ik was er nog niet uit en het knaagde. Was dit echt wat ik wilde….? Er was geen financiële noodzaak en juist dat belemmerde mij in heel mijn zijn.
  Toen kwam het virus ons land binnen en ik raakte volledig vleugellam in het begin.
  Na een paar weken begon een (nog niet zo heel) oude liefde weer op te borrelen; het maken van een online cursus smartphone fotografie. En ik merkte dat ik baalde dat ik helemaal geen foto-opdrachten meer kreeg (je krijgt wat je wenst…). Immers, ik had namelijk de wereld in geholpen dat ik niet meer wilde fotograferen. Niets bleek minder waar, ik begon het oprecht te missen!
  Een kleine twee maanden geleden was het wens-en-vreugde-gevoel in mijn buik zo groot dat ik aan het schrijven ben geslagen voor die online cursus. En nu, ik had nooit gedacht dat die dag nog eens zou komen, heb ik een planning staan dat zeer binnenkort de cursus online gaat! En het universum heeft me blijkbaar luid en duidelijk gehoord, ik heb ook weer binnenkort mijn eerste fotografie-opdracht. Ik kan mijn geluk niet op!
  Ik heb doelen staan, nog niet financieel, maar dat komt wel. Ik weet weer dat ik besta en mijn vreugde diep van binnen is weer aangewakkerd!
  Ik heb vreselijk te doen met alle mensen die in deze rare tijd geliefden zijn kwijtgeraakt.
  Mij heeft deze tijd van stilstand als een wonder geen achteruitgang gebracht, maar juist vooruitgang. En dat wilde ik graag met je delen. Dit opschrijven alleen al, geeft zo’n goed gevoel….
  Lieve groeten,
  Nicole

  • Marieke schreef:

   Hoi Nicole, wat een verhaal! Prachtig om te lezen en fijn dat je de energie weer voelt stromen met meteen bevestiging en resultaat.
   Ik ben benieuwd naar jouw online cursus, veel succes! Groet, Marieke

 • Hoi Marieke,

  Toeval bestaat niet en dat dit blog nu net moet komen….

  Doordat mijn agenda door de corona en de lockdown helemaal leeg geveegd werd tot minimaal 1 juni kon ik nadenken over de hele situatie en mijn bedrijf. Dat bracht me tot inzicht (diep van binnen wist ik dit al) dat ik op de één of andere manier voor een constante bron van inkomsten moest gaan zorgen. Door een gesprek met een mede-ondernemer ben ik op het idee van abonnementen gekomen. De klant betaalt een vast bedrag per maand afhankelijk van de keuze van het abonnement. De abonnementen wil ik van heel basic tot heel luxe opbouwen en zoals ik het nu voor ogen heb zijn het vier vormen. Bij de eerste, de basisvorm, krijgen ze een herhalingsles per jaar en korting op de basiscursus voor een vervangende BHV-er in het bedrijf. Bij de meest luxe uitvoering ontzorg ik de klant compleet, ik regel dat alle papieren in orde zijn, dat er voldoende BHV-ers zijn etc. Dit uiteraard wel in samenspraak met de klant want deze blijft verantwoordelijk.
  Met een aantal bestaande klanten heb ik hierover contact gehad, mede om te kijken of ik niet volledig de plank missla, maar allen vinden het een supergoed idee. Of ze er zelf gebruik van zouden maken is weer iets anders. Het maakt het voor mij ook gemakkelijker om nieuwe klanten te benaderen. Want ik heb iets unieks (in deze vorm ben ik het nog niet tegengekomen) en ik kan de klant werk uit handen nemen wat buiten hun core-business ligt. Omdat ik niet alles zelf kan en mag (wettelijk) ga ik ook in gesprek met potentiële partners. En na het volgen afgelopen week van de Vakantiegeld Challenge van Hilde Radt denk ik zelfs erover om te kijken of ik niet een affiliate kan opzetten/aangaan met de mogelijke partners (win/win-situatie).

  • Marieke schreef:

   Wow, goed gedaan zeg, een mooie bijkomstigheid van de afgelopen maanden dus!
   Succes ermee, groet, Marieke

 • Christel schreef:

  Inspirerend Marieke!
  Dank 😘

 • Marja schreef:

  “Doe minder en doe dat wat overblijft beter” een hele mooie metafoor voor deze zomer

  • Marieke schreef:

   Voor het hele jaar 😉
   Maar te beginnen met deze zomer, ik vind het goed!!
   Groet, Marieke

 • >