👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Wat zijn jouw kernwoorden voor 2016?

december 17, 2015 • Blog, Marketing


Nog een week en dan zitten we alweer aan de Kerstdis. En over twee weken is het jaar  2016 begonnen.
Het is waar: ‘de tijd gaat sneller als je ouder wordt’. Daar is zelfs een heel boek over geschreven wat ik niet heb gelezen maar het komt er volgens mij op neer dat als je ouder wordt je meer dingen al een keer hebt meegemaakt. En dat maakt dat het lijkt alsof de tijd sneller gaat. Als je iets nieuws doet (bijvoorbeeld naar een nieuwe bestemming op vakantie gaat), dan ervaar je meer tijd. Nou ja, zoiets is het geloof ik. Als ik het mis heb plaats dan vooral een reactie onderaan dit artikel.

Anyway, ik ben, net als heel veel ondernemers, bezig met het afronden van dit jaar en ik zit met mijn hoofd èn taken ook alweer dik in 2016. Het is voor jou als zakenmam wel fijn en belangrijk om deze laatste weken zo min mogelijk in je agenda te hebben staan. Zodat je kunt genieten van je gezin, rust, lange avonden, kortom tijd om even naar binnen te keren en te genieten van wat echt belangrijk is in het leven.

Heb jij een intentie gezet voor het nieuwe jaar? Hiermee bedoel ik dat je bijvoorbeeld een paar kernwoorden kiest die een leidraad zijn voor jou in het nieuwe jaar. Steeds keer je terug naar deze intentie/kernwoorden en je checkt bij jezelf of hetgeen je doet daarmee in overeenstemming is. Dit zijn de mijne voor 2016:

  • In alles wat ik maak en doe kijk ik of ik het kan versimpelen. Dit is mijn kernthema.
  • Ik ga meer verstillen.
  • Ik heb vertrouwen.

Het zijn er drie in het kader van het versimpelen, hahaha.
Maar even serieus, ik kan je aanbevelen om het bij maximaal drie punten te houden.
Less is more toch?

Zo heb ik al een paar keuzes gemaakt in mijn aanbod, dat ik het ga versimpelen. Goed voor mijn klanten en voor mij.
Ik haal geen inhoud en waarde weg hoor, ik denk dat ik juist méér waarde ga geven door mijn aanbod te versimpelen.
Minder vaak starten met een programma. Hiermee tijd vrijmaken voor mijzelf en een paar projecten die ik absoluut wil oppakken in 2016.
Privé voorbeeld: Vijf foto’s van een gebeurtenis in een album plakken is genoeg, het hoeven er niet meteen 25 te zijn, de ervaring heb je namelijk al in jezelf opgeslagen en daar gaat het om. Dankjewel Marie Kondo voor dit inzicht.

Verstillen. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld dat ik meer vanuit mijn intuïtie wil gaan handelen. En beter voor mijzelf zorgen op diverse fronten. Een interessante aangezien ik nogal snel ben en altijd bezig. Tijd nemen om stil te worden, minder praten en meer luisteren. Eigenlijk ook weer versimpelen. Mijn allereerste ‘zelf-help’ cursus ooit was ‘Luisteren naar je intuïtie’. Ik was denk ik begin 20 of zo. Verder ben ik ongeveer al duizend keer begonnen met mediteren maar haak altijd zo snel weer af.
In 2016 ga ik een cursus volgen om meer/weer in contact te komen met mijn intuïtie.

Dat vertrouwen kun je breed zien. Een woord dat al behoorlijk goed geïntegreerd is in mijn leven maar ik vind ‘m belangrijk genoeg om er weer bij te zetten. Vertrouwen in het grotere geheel. Dat alles gaat zoals het gaat, dat ik op mezelf vertrouw en door hard te werken kan bereiken wat ik wil. Maar dat ik aan de andere kant ook mag loslaten.

Natuurlijk blijft plannen mijn favoriete middel om ervoor te zorgen dat mijn jaar heel erg gaaf gaat worden!
Ik wil met Zakenmam ook meer de nadruk gaan leggen op dat aspect.
Want dat is waar de meeste vrouwen behoefte aan hebben: Hoe krijg ik het allemaal geregeld? Hoe laat ik mijn bedrijf verder groeien terwijl ik ook de moeder kan zijn die ik wil zijn?
Mijn antwoord: Versimpelen!!! Maak de stappen kleiner en plan meer in je agenda.
Herkenbaar? Of loop jij juist tegen iets heel anders aan? Laat het mijn weten in een reactie hieronder of mail mij!

Ik ben nu ook heel benieuwd naar jouw 3 kernwoorden of intentie(s) voor 2016. Het lijkt me fantastisch om allemaal reacties te lezen waarin we elkaar dan verder inspireren.
Dus dankjewel voor die reactie.

Heb jij een vraag over jouw bedrijf, over jezelf als zakenmam, laat het mij weten. Dan krijg je zeker antwoord van mij.

Ik wens je alvast een spetterend en gezond 2016, dat het een machtig mooi jaar voor jou wordt.
Tot de volgende keer, dat zal zijn in het nieuwe jaar.

email naam

 

 

Ps: Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het aanbrengen van focus voor 2016?
Doe dan mee aan mijn gratis online training! Kijk op deze pagina voor data en tijden en meld je aan, dan ga ik je helpen met jouw plan voor 2016!

>