๐Ÿ‘‰ Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Wat te doen als je het even niet meer ziet zitten.

mei 19, 2016 • Blog, Mindset

Afgelopen week merkte ik bij een aantal klanten in de Zakenmam community dat het allemaal even niet zo lekker liep.
Dat soort tijden hebben we allemaal wel eens.
Waar de een na zo’n periode moeiteloos de boel weer oppakt merkt de ander dat de focus moeilijk terug te pakken is met als gevolg dat je dagen verliest aan allerlei onbenulligheden.
Dit heeft dan weer als gevolg een schuldgevoel want ‘heb ik weer niets gedaan vandaag’ en voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal.

Ik merkte ook frustratie. Frustratie omdat bepaalde resultaten niet gehaald werden.
– Een super leuke workshop moeten annuleren wegens gebrek aan deelnemers.
– Na een wรจl goed gevulde workshop geen vervolgopdrachten krijgen.
– Blijven schaven aan teksten waardoor dat blog/product/website nog steeds niet online is.

Op dit soort momenten ben ik allereerst blij en dankbaar dat deze vrouwen in de groep zitten en hun hart luchten. Want nu kunnen we elkaar helpen!
In goede en minder goede tijden er zijn voor elkaar, dat is de kracht van een community.
Het was dan ook prachtig om te zien dat vrouwen die dit soort situaties vorig jaar hebben meegemaakt konden laten weten hoe zij ermee om zijn gegaan.

Wijlen mijn held Prince zei het eens: ‘Sometimes it takes years to become an overnight success.’
Nou, beste Prince, ik denk niet ‘sometimes’, ik denk: meestal!
Meestal is het eerst zaaien, zaaien, zaaien, zaaien en nog eens zaaien.
Daarna komt het oogsten (en ondertussen blijf je zaaien).

Wat kun je nu doen als je even in mineur bent, als je de afgelopen maanden keihard hebt gewerkt aan jouw bedrijf, als je weet dat wat jij te bieden hebt goud is, maar wanneer de rest van de wereld dit nog niet ziet?
Wat ik op dat moment teruggeef is dit: Het is 80% energie (mindset) en 20% strategie.

Eerst de energie:
Heb vertrouwen in jezelf.
Ga door met waar je mee bezig bent.
Je weet genoeg, je hebt genoeg, je bent genoeg.
Heb je helder voor ogen wat je wilt?
Heb je dat echt heel helder voor ogen?
Staat dat ergens genoteerd?
Herinner je jezelf hier dagelijks aan?
Luister je naar mensen die niet in je geloven (zit je met hun energie opgeschept) of omring je jezelf met mensen die wel in je geloven?
Ben je jaloers of boos op mensen die het naar wat het lijkt ‘allemaal dik voor elkaar hebben’? Weet dat ieder z’n eigen pad heeft en zij waarschijnlijk net zoveel shit momenten hebben gehad als jij. En als zij echt succesvol zijn dan zijn ze openhartig over al hun shit en obstakels. Doe er je voordeel mee!
Trek jezelf omhoog: Wat is iets dat jij nu kunt DOEN waardoor je weer positieve energie krijgt? Even dansen? Slapen? Wandelen? Opruimen? Het maakt niet uit wat het is, doe het.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 11.53.38

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor mij is ACTIE altijd heel erg belangrijk en ik zie het dan ook als mijn taak om mijn klanten en jou als lezer van mijn blogs in beweging te houden.

Daar kun je natuurlijk ook wel wat strategie bij gebruiken, de overige 20%.
– Wat kun je de volgende keer anders doen om de workshop wel gevuld te krijgen?
Bij iemand thuis zodat je (minder of) geen locatiekosten hebt? Meer publiciteit zoeken?
– Wat kun je de volgende keer anders doen om wel vervolgopdrachten te krijgen na een workshop?
De mensen nabellen? Een aanbod op maat doen? Een van mijn klanten deed dit en ja ze kreeg een vervolgopdracht!
– Wat kun je doen om jouw blog/product/website deze week online te zetten?
Je perfectionisme een halt toeroepen? Een uur focussen om die tekst af te maken?

Je snapt dat bij al deze strategie actiepunten het nog steeds aankomt op de energie.
Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Want je zult bijvoorbeeld de publiciteit moeten opzoeken en dat kan eng zijn.
Of mensen gaan opbellen en dat kan ook eng zijn.
Zonder goede energie heb je dus ook niets aan een strategie!
Van een goede strategie kun je wel heel veel energie krijgen want ik weet zeker dat als je helder voor ogen hebt wat je wilt en dan in actie komt en je gaat dus iets DOEN dat je dan beloond wordt, hoe dan ook.
Kijk maar naar het plaatje van Einstein ๐Ÿ˜‰

De wetenschap dat we allemaal dit soort momenten hebben in ons leven als zelfstandige is vaak al genoeg om weer wat rustiger en positiever te worden.
Van piekeren is nog nooit iemand beter geworden!
Blijf dus in beweging, blijf afstemmen op de goede energie. Wees niet te hard voor jezelf als je een dip hebt maar blijf er niet in hangen. Trek jezelf weer omhoog.
Er zitten mensen te wachten op wat jij te brengen hebt!
Hier nog een inspirerend plaatje, extra groot zodat je het goed kunt lezen:

Schermafbeelding 2016-05-19 om 13.05.24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu hoor ik graag van jou:
Wat is iets dat jij hebt geleerd van de momenten waarop je het even niet meer zag zitten?
Hoe ga je er nu mee om?
Wat is een inzicht (en actie!) uit dit artikel waar jij vandaag nog wat mee kunt doen?

Dank voor je reactie en als jij een vraag hebt over jouw bedrijf of jezelf in jouw bedrijf laat het me weten, ik help je graag verder!

Tot de volgende keer.

email naam

 

 

 • Cindy schreef:

  Hoi Marieke,

  Jouw blogmail kwam precies op het juiste moment. Ook bij mij gingen de verkopen in ene omlaag. Dat maakt mij altijd onzeker. Eigenlijk weet ik wel dat omzet niet iedere maand gelijk is maar toch vind ik het lastig om met “tegenslagen” om te gaan. Juist omdat ik zo hard werk om mijn bedrijf in de markt te zetten. Slechte omzet motiveert voor geen meter en dan moet je de positieve motivatie uit jezelf halen. Gelukkig lukt dat dan wel weer na een tijdje. Ik probeer me dan op mijn doel te focussen en gewoon door te gaan waar ik mee bezig was omdat ik daar in geloof en dan in ene is de omzet weer goed. Achteraf denk ik dan “zie je nou wel dat je goed bezig bent”. Het aantal verkopen zie ik als een bevestiging dat het goed gaat, maar het betekend natuurlijk niet dat als het even wat minder gaat, ik niet goed bezig ben. Uiteraard is het wel zo dat als het slecht blijft gaan er misschien iets anders aan de hand is.

  Bedankt voor je leuke mail.

  Groeten Cindy

  • Marieke schreef:

   Hoi Cindy, dank voor je reactie en fijn dat dit je helpt! Ja, als het nou nooit goed ging dan moet je misschien kijken naar je strategie maar als het nu nog wat op en af gaat dan ben je dus gewoon goed bezig en is het belangrijk om je energie goed (hoog) te houden + je acties. Ik hoor dit van meer klanten met een bedrijf zoals jij dat hebt. Gewoon doorgaan, blijven werken aan je zichtbaarheid, mooie dingen maken en Vertrouwen!
   Groet, Marieke

 • Ingrid schreef:

  Hallo Marieke, ja precies op tijd deze blog gelezen via Facebook. Ik heb me maar weer ingeschreven voor je nieuwsbrief want deze ontving ik niet meer. Ik heb een ongeluk gehad en ben 9 1/2 week van huis geweest om te revalideren en nog steeds niet aan het werk. Probeer nu inderdaad weer in actie te komen, om de zaak weer aan het draaien te krijgen, maar inderdaad in actie komen daar ben ik van overtuigd is weer een goede start voor zichtbaarheid en inderdaad Vertrouwen ! Hartelijke groet Ingrid

  • Marieke schreef:

   Hee Ingrid! Jeetje, wat een verhaal, nog steeds aan het revalideren? Kun je wel weer werken? Dan zou ik dat inderdaad maar lekker gaan doen, de snelste manier om weer vertrouwen te krijgen. Er zijn vast heel veel klanten die niet kunnen wachten om weer heerlijk bij je op de stoel te liggen ๐Ÿ˜‰
   Groet, Marieke

 • >