👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Wat kun jij aan jouw ‘Fuck-it List’ toevoegen?

mei 12, 2016 • Blog, Plannen & Organiseren

Ik krijg altijd veel vragen over de balans werk-privé en dat snap ik ook want dat is natuurlijk in het leven van een zakenmam een eeuwig aanwezig issue: Hoe zorg ik ervoor dat ik alle ballen in de lucht hou, hoe zorg ik ervoor dat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient, inclusief mijzelf?

Ik vind het altijd leuk om hier iets over te vertellen en ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie over dit onderwerp. Ik heb nu weer iets gevonden wat ik je echt niet langer kan onthouden namelijk het boek: Don’t give a Fuck. Opgeruimd in je hoofd.

GeĂŻnspireerd op het boek van Marie Kondo, dat boek over opruimen dat je misschien wel kent. Dit boek lijkt er qua vormgeving heel erg op en de auteur, Sarah Knight is daar open over, Marie Kondo’s boek heeft haar de inspiratie voor dit boek gegeven.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 16.26.52

Het gaat er bij die balans om dat we vaak te druk zijn, dat we van alles moeten van onszelf. We moeten het niet alleen van onszelf, we doen het onszelf ook aan omdat we denken dat de ander het verwacht. Je familie verwacht iets van je, of je collega’s of je baas.
Er gaat dus heel veel tijd verloren aan dingen die je eigenlijk geen ene fuck interesseren maar die jij doet omdat de ander het verwacht of omdat denkt dat die ander dat verwacht. Of je bent bang dat het jouw reputatie zal schaden als je besluit om het niet meer te doen.

De titel van het boek alleen al vind ik de moeite waard, ik hou enorm van dit soort titels.
Het is ook een heel erg grappig boek, op elke pagina moet je wel een paar keer lachen en krijg je nieuwe inzichten.
De auteur is meedogenloos fucks gaan uitdelen in haar leven, of ze is eigenlijk fucks gaan schrappen, dus waar geef ik wel een fuck om en waar geef ik niet meer een fuck om?
De ‘Fuck-it List’ maken en vervolgens de ‘Geen Spijt’ methode gaan toepassen, deze heeft zij ontwikkeld. Hiermee kun je jouw leven veel leuker maken, door bepaalde dingen niet meer te doen.

Ik denk ook dat dit het antwoord is als je op zoek bent naar meer balans: accepteren dat je sommige dingen gewoon niet meer moet doen en dat het je ook geen ene fuck meer hoeft te interesseren.

Dit boek kan je daarbij helpen. Ik wilde het je laten zien omdat het heel leuk is maar vooral omdat ik hoop dat jij hier dan weer inspiratie en plezier uithaalt. Dat jij eens kritisch gaat kijken naar waar jij in je leven allemaal fucks om geeft en of dat wel is zoals jij het zou willen.

Veel plezier als je het gaat kopen of als je het kado gaat vragen.
Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie.
Ken je het boek al? Laat me weten wat je ervan vindt en wat jouw grootste inzicht was.
Ken je het boek nog niet laat het mij dan weten als je het hebt gelezen!

Misschien heb jij al, onbewust, deze methode toegepast in je leven.
Wat heeft jou dit gebracht?
De auteur heeft het over de Heilige Fuck-Drie-Eenheid: Tijd, Geld, Energie.
Het gaat je op alle fronten meer opleveren en dat alles zonder een bitch te worden.

Veel plezier en ik zie uit naar jouw reactie op dit boek!

email naam

 

 

 

>