👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Vijf suggesties om jouw 2017 omzetdoel alsnog te halen.

november 9, 2017 • Blog, Marketing

Nog zeven weken, dan is het jaar voorbij en stappen we 2018 in.

Hoe gaat het, lig je op koers met de doelen die je jezelf voor dit jaar hebt gesteld?
Ga je bijvoorbeeld jouw omzetdoel halen?
Het stellen van een omzetdoel is het meest concrete doel dat je kunt stellen voor jouw bedrijf.
Daarom is het ook echt belangrijk dat je dit doet, het zorgt voor helderheid en je kunt gaan bepalen welke acties jij gaat doen, je kunt je planning gaan maken.

Heb je geen omzetdoel?
Geen nood, het kan nog steeds:
Kijk naar wat je tot nu toe hebt omgezet en bepaal dan alsnog een omzetdoel voor dit jaar.
Daag jezelf een beetje uit.

Dan de volgende vraag: Wat ga je in deze weken nog doen om dit doel te halen?
Let hierbij goed op wat je tegen jezelf zegt.
Bij mij kruipt er vaak een stemmetje omhoog dat begint over de drukke en toch al dure decembermaand, dat ik beter kan wachten tot het nieuwe jaar, bla bla bla bla bla.
Mijn angst, mijn ego, ik weet het, ik zie het maar hé, ik laat me er niet door kisten!

Hier een aantal suggesties voor jou:

 1. Bedenk een mooie actie die je ergens deze periode in gaat zetten.
 2. Heb je al een idee voor een nieuw product of een nieuwe dienst voor volgend jaar? Dan kun je die nu alvast gaan verkopen.
 3. Heb je nog geen idee dan kun je de komende week een vragenlijst rondsturen en inventariseren waar jouw publiek behoefte aan heeft. Je kunt enkele proefballonnetjes oplaten. Met de resultaten kun je misschien nog wél iets nieuws creëren. Dat hoeft dan nog niet af te zijn, het gaat erom dat je het kunt verkopen.
 4. Jij bent de baas dus je mag jouw prijzen op elk moment verhogen maar je kunt het ook aankondigen, dat je per datum …… de prijzen verhoogt. Geef jouw klanten, jouw publiek de gelegenheid om voor die datum nog bij je te kopen.
 5. Pak de telefoon en bel jouw klanten op. Vraag hoe het met ze gaat en kijk of je ze nog ergens mee kunt helpen. Ook als je niets verkoopt is het waardevol, je hebt weer even persoonlijk contact gehad wat altijd goed is, je hebt informatie gekregen, je weet nooit waar het toe leidt.

Deze suggesties kun je voor zowel fysieke producten en voor diensten zoals bijvoorbeeld een training of coaching gebruiken.

Heb je jouw omzetdoel al wel gehaald?
Gefeliciteerd!
Daag jezelf nu ook nog uit en plak er een bedrag aan vast, je hebt nog zeven weken!

Nu vraag ik wel aan jou om met jouw cijfers over de brug te komen, ik hoor je denken: ‘Hoe zit het met jou Marieke?’
Dat is een terecht punt.
Mijn omzetdoel voor dit jaar is 120.000 euro.
Ik zit nu, half november, op 92.000 euro.
Nog 28K te gaan dus wil ik mijn doel halen.
Of dat nu wel of niet gebeurt, ik ben sowieso al hartstikke trots op mijzelf.
En dat wil ik ook dat jij doet: Vier waar je NU staat, wat je dit jaar hebt gedaan, hoe je weer verder bent gegroeid met jouw bedrijf.

Natuurlijk ga ik ook nog een aantal van mijn eigen suggesties opvolgen.
Ik kom nog met een speciale actie voor mijn jaarprogramma Moeders met een Missie.
Ik ga een vragenlijst rondsturen naar mijn lijst omdat ik graag wat dingen wil weten.
En ik ga zeker bellen met een aantal klanten, al is het maar voor de gezelligheid!

Nu hoor ik graag van jou:
– Wat is jouw omzetdoel voor dit jaar en ga jij dit halen denk je? Hoeveel omzet heb je nog nodig?
– Zit er een suggestie bij die je aanspreekt en zo ja, welke? Of heb je andere suggestie?
– Is er iets anders dat je wilt delen naar aanleiding van dit artikel?

Dankjewel voor je tijd en aandacht en ik ben benieuwd naar jouw reactie.

Heb jij een vraag over jouw bedrijf, over jezelf, laat het mij weten.
Ik help je graag verder in een volgend artikel.

Groet,

 

 

 

 • Marian schreef:

  Dank je wel Marieke, dat zijn de juiste woorden op het juiste moment.
  Mijn omzetdoel heb ik nog niet gehaald en ik afgelopen weken had ik zoiets van: “laat ook maar, ik weet even niet meer wat ik nog kan doen om hier iets aan te veranderen”. Het waren een beetje rommelweken, met weinig concrete opdrachten en acties. Daar verander ik niets meer aan. Ineens zie ik wat ik nog wel zou kunnen doen dit jaar en borrelen er allerlei ideeën naar boven. Ik ben meteen een nieuwsbrief gaan maken en die gaat vanochtend de deur uit. De foto’s van de leverancier van een deel van mijn collectie vind ik niet aansprekend: te koel en zakelijk dus ik deed er weinig mee. Maar wat let mij om ze te bewerken met een filter? Meteen gedaan en stukken beter passend bij de uitstraling van mijn bedrijf. Ik heb ineens 10 ideeën voor Facebookberichten en zelfs een feestmaand-actie (terwijl ik altijd vond dat dat niks voor mij is). De website ga ik ook updaten. En het leukste is: Ik heb er zin in, geef zichtbaarheid prioriteit en plan het in de agenda. Hup, aan de slag! Voor een extra boost kom ik naar je event op 18 november!

  • Marieke schreef:

   Hoi Marian, wat geweldig om te lezen! Heel erg goed dat je nog zoveel dingen hebt kunnen bedenken én direct oppakt. Super. We zien elkaar volgende week, heel erg leuk! Groet, Marieke

 • Bianca schreef:

  Mijn doel is nog minimaal 1800 euro om te zetten deze laatste 7 weken. Ik weet dat december een goede maand wordt.
  Hierdoor zou ik een omzet halen van net boven de 70.000 euro tegen 54.000 euro vorig jaar.
  En….. de eerste 4 maanden waren heel slecht ivm de operatie van mijn dochter. Dit is voorbij dus dat beloofd nog wat in 2018

  • Marieke schreef:

   Mooi Bianca, en wat een geweldige groei ten opzichte van vorig jaar! Inderdaad een mooie voorbode voor 2018. Succes! Groet, Marieke

 • >