👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

#VierenOpVrijdag

november 16, 2017 • Blog, Mindset

Heb jij ook bepaalde rituelen in je werk?
Dingen die je standaard doet, dagelijks, wekelijks, maandelijks of misschien zelfs jaarlijks?

Een van de rituelen in mijn bedrijf is dat ik mijn klanten op vrijdagavond de vraag stel:
Wat wil je vieren van afgelopen week, waar ben je trots op?
Nu hoeven mijn klanten nooit te wachten tot vrijdag, eigenlijk wordt er de hele week van alles gevierd.
Maar om de week af te sluiten is dit toch standaard de vraag.

Benoemen wat je wilt vieren maakt dat je meer gaat letten op de dingen die goed gaan, op hoe je zelf naar bepaalde gebeurtenissen kijkt, hoe je daarmee omgaat.
Zo kun je iets vieren wat in eerste instantie als negatief bestempeld zou kunnen worden.

Wat komt er zoal voorbij elke week?
Uiteraard valt er altijd iets te vieren over (nieuwe) opdrachten, blije klanten, mooi afgeleverd werk.
Maar ook momenten met de kinderen, familie, een vader of moeder waar voor gezorgd wordt.
Verplicht rust nemen omdat je door je enkel bent gegaan, tuurlijk, wordt dat gevierd!
Persoonlijke inzichten, dat soort dingen.
De lijst is onuitputtelijk.

Ik vier bijvoorbeeld dat de pianoleraar van mijn dochter mij gisteren vertelde dat hij dankzij mij nu hogere prijzen vraagt voor zijn pianoforte concerten op  locatie.
Hij heeft zijn prijs verviervoudigd en krijgt dat ook gewoon betaald dus dan is het goed toch!
Ik was zo trots, ooit schreef ik nog een blog over hem en zijn nogal slechte (geld) mindset.
Zo zie je maar weer wat een impact je op iemands leven kunt hebben lang nadat jij een gesprek met diegene hebt gehad!

Nu lijkt het mij heel leuk om hier in de reacties eens te lezen wat jij van afgelopen week wilt vieren.
Maximaal drie dingen, om het een beetje te kaderen 😉
Of vertel een mooi verhaal over één ding en waarom dat is wat jij viert.
Neem even de tijd om te beschrijven waarom jij deze dingen kiest en wilt delen.
Ik weet zeker dat je er iemand anders mee inspireert.

Ik zie uit naar een heleboel prachtige #VierenOpVrijdag reacties!

Mail me gerust jouw vragen over het ondernemerschap, ik help je graag verder.

Groet,

 

 

Ps: Als je nog geen rituelen hebt in je werk dan kun je er misschien eentje bedenken. Vinden jouw klanten leuk dat weet ik zeker!

 • Marijke schreef:

  Ik vier dat ik een hele succesvolle pepernotenzakjes actie had en ik ze allemaal af heb. Dat ik een nieuw zakje besteld heb en dat daar ondanks de hogere prijs ook al van besteld is. Dat ik ook weer veel heb geschilderd wat me andere weken niet goed lukte.

 • Selma schreef:

  Ik heb een heleboel te vieren vandaag. Allereerst is het de dag van de ondernemer vandaag. Ik ben trots op mijn klanten en hun bedrijven. En ik ben trots op mezelf, dat ik twee jaar geleden de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen en dat ik elke keer weer stappen maak. Om dat te vieren heb ik vandaag afgesproken met twee andere onderneemsters onszelf te trakteren op koffie met gebak;-) Verder heb ik gisteren een super waardevolle trainingsdag gehad. Wel confronterend, omdat ik besefte dat ik nog lang niet ben waar ik wil zijn met mijn onderneming en mijn omzet. Maar ik liet me niet uit het veld slaan, maar heb juist meer energie en inspiratie gekregen om door te zetten. En ik heb afgelopen weken mijn plannen voor een workshop bekend gemaakt, zonder het eerst tot in de puntjes uitgewerkt te hebben. Gewoon een datum geprikt, offerte voor locatie opgevraagd en op Fb mijn idee de wereld ingebracht. En het voelt super goed.

 • Martine schreef:

  Toevallig gister een blog geschreven en ik vind het waard om dat te vieren, nl : genoeg deelnemers om mijn ideale proeflijst samen te stellen zonder het budget te overschrijden. Het hele verhaal staat op http://smaakboutique.blogspot.nl/2017/11/zin-in-morgen.html

 • Marianne Bras schreef:

  Je gisteren aan de telefoon gehad over morgen en je zo super enthousiast hoorde praten over het event van morgen dat ik er blij van werd. Zag op de foto volgens mij de ster met mijn naam liggen. Alleen ik ga morgen aan het werk, ik ben “de bofkont” die de hele dag foto’s mag maken van al jou sterren die morgen komen. Het feit dat ik deze week voor het eerst van mijn “werk-leven” geen baas meer heb maar nu eigen baas ben geworden doen mij op wolkjes laten lopen. Vanmiddag een start maken met de eerste kinder kerst shoots…tjonge tjonge wat kan het leven toch leuk zijn. Erg spannend toch wel allemaal maar ik ben er klaar voor…2018 kom maar op, ik wil gaan knallen! Enne…veel succes vandaag met de laatste voorbereidingen en tot morgen Marieke.

  • Marieke schreef:

   Zo ontzettend goed en stoer dat je nu 100% zelfstandig bent, ik weet dat je hier zo tegenop hebt gezien 😉 Tot morgen!

 • Petra reekers schreef:

  Afgelopen week was druk maar wel met veel mooie momenten. Ik vier dat ik 2 gezinnen al flink op weg heb geholpen met de budgetcoaching. Ik vier dat ik een gesprek had bij een redelijk nieuwe komt nog, het een fijn gesprek was, we goede afspraken hebben gemaakt en ook het over mijn tarief hebben gehad. En bovenal vier ik dat ik ondanks mijn drukke werkschema tijd had voor mijn 2 dochters. Gisteravond zei de oudste mama ik hou van jou. Jij bent mijn beste vriend ❤️????. Wat een week!

 • Illa Lommers schreef:

  Ik vier dat ik in contact ben met een uitgever om te kijken of we kunnen gaan samenwerken bij de uitgave van mijn boek. Dat is het resultaat van de Uitgeversdag afgelopen dinsdag. Ik vier ook dat ik voor de AdventSchrijfKalender nu geld vraag al heb ik nog geen enkele aanmelding ervoor. Ik ervaar het als het begin van een verschuiving in mijzelf. En daarmee in mijn bedrijf.

  • Marieke schreef:

   Zo is het, het begint bij jezelf! Dit gaat zijn vruchten, ook op financieel gebied, vanzelf afwerpen Illa.

 • Yvonne Aarts schreef:

  Ik vier deze week dat wij alweer 21 jaar zijn getrouwd. En dat we 3 gezonde kinderen hebben, waarmee we samen een hecht gezin vormen, die mij aan alle kanten steunt in mijn bedrijf. Ik vier ook dat het plan af is om facebook voor me te laten werken, dat ik eindelijk een afspraak heb met een fotograaf om foto’s voor een nieuwe website te maken. Ik vier dat de zon schijnt, dat ik deze week al mijn verslagen af heb kunnen maken en ik zelfs twee blogs heb geschreven.

 • Bianca schreef:

  Ik vier dat ik vertrouwen heb gekregen in mijn kunnen. Eindelijk word ik beloont van het harde werken.

  Ik weet dat het in me zit en langzaam kruipt het eruit.

  Yes

 • Miranda schreef:

  Hé Marieke, kleine kans dat je dit nog leest vóór je event, maar ik ben er al en dat vier ik! Ik zit lekker alleen op mijn hotelkamer in dit luxe resort, te werken zonder enige afleiding. Het uitzicht is mooi (de mega boom in herfsttinten is nu vervangen door donkerte en kerstlichtjes), de kinderen, de was, de zorgen, de man, de afwas e.d.
  heb ik allemaal thuis gelaten. En dat vier ik (ik heb niet eens instructies meer ge-appt, geen logeer tas voor ze ingepakt, ik heb zowaar eens echt losgelaten!) En dat vier ik ook! Inzichten in het nog steeds te klein houden van mezelf, dat vier ik ook. Niet dat klein houden maar die inzichten 😉 En morgen veel plezier hebben en vieren waar ik nu sta, 1 jaar na mijn eerste keer op jouw event. Weer iets te vieren. ‘Tot strakjes’. Slaap lekker. Enneh, done is better then …

  • Marieke schreef:

   Hee hoi, natuurlijk check ik nog even de laatste berichten….we waren net de zaal aan het inrichten, ik dacht al: Miranda ligt vast al heerlijk op haar bedje 😉 Maar wat een geweldige dingen vier jij en zo goed dat je het hele weekend voor jezelf pakt. Morgen gaan we van alles vieren! En die laatste zin, fijn, had ik ook net even nodig want ik kan hier tot diep in de nacht blijven schaven aan mijn inhoud voor morgen. Lijkt me niet handig dus afronden en te bedde. See you in the morning!

 • Claudia schreef:

  Ik vier dat ik afgelopen dinsdag een hele fijne lichthealing heb gehad van een collega therapeut, die mij volledig terug in mijn kracht heeft gezet en waardoor ik mij een compleet nieuw mens voelt. Sinds die dag vallen honderden puzzelstukjes op hun plaats en zit alles in een gigantische stroomversnelling. Een heerlijk gevoel na een paar loodzware weken!

 • >