👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Testimonials krijgen als je nog geen klanten hebt.

juni 16, 2016 • Blog, Marketing

We love you

 

Over het belang van testimonials op je website, en in al jouw marketing, heb je mij al vaker gehoord.
Je kunt nog zulke mooie teksten schrijven over je werk, over jouw passie, over jouw missie en dat je houdt van jouw klanten en hoe je ze helpt een beter leven te krijgen.
Honderd keer meer waardevol is het als die klanten dit zeggen over jou. Op jouw website.

Daarom hamer ik er altijd zo op bij mijn klanten dat ze hun oren goed openhouden (en pen en papier bij de hand) zeker ook tijdens een traject met een klant. Want je hoeft niet tot het eind te wachten om de klant om een testimonial te vragen, dat kan ook tussendoor.

Stel dat je vandaag sessie 3 in een serie van 6 hebt en jouw klant vertelt bij binnenkomst hoe geweldig het is gegaan sinds de vorige keer en hoe blij zij is met resultaat x-y-z.
Dan kun je dat noteren en als volgt plaatsen op je website bij de informatie over dat traject (wel even toestemming krijgen van je klant of course):
Al na 2 sessies merkte ik resultaat. Ik heb veel meer energie, minder last van uitslag en ik voel me gewoon heel goed! (naam klant)

Twee zinnetjes zie je? En echt heel erg fijn om bij jouw dienst te kunnen zetten.

Nu kan het ook zijn dat je net start en nog geen klanten hebt.
En je heet laten we zeggen Karin.
Ook dan kunnen anderen jou zeker wel aanbevelen want het gaat ook om jouw persoonlijkheid, niet alleen om jouw kennis en kunde.

Mail dan eens rond naar een paar goede vrienden, een voormalig manager of collega en vraag ze om je te helpen. Wedden dat ze dit met alle liefde doen?
Dan krijg je bijvoorbeeld dit terug van je vriendin/studiegenoot Liesbeth:

‘Hoi Karin, natuurlijk help ik je graag! Ik herinner me jouw gevoel van humor nog zo goed van onze studententijd. En je regelde altijd alles, je stond altijd voor anderen klaar. Was er een probleem, jij kwam met een praktische en down-to-earth oplossing. Je was toen al heel goed in staat om mensen te laten reflecteren op hun gedrag en ze hun eigen antwoorden te laten vinden. Het verbaasd me dan ook niets dat jij nu met je eigen coachpraktijk bent begonnen. Veel succes en groetjes van Liesbeth.’

Daar maak je dan dit van:
Karin is een kei om je te laten reflecteren op je eigen gedrag. Ze helpt je met het vinden van je eigen oplossingen. Dit samen met haar praktische en down-to-earth instelling. Voeg toe haar gevoel voor humor en je hebt een geweldige coach te pakken!’
Liesbeth

Je mailt nog even met Liesbeth of dit dan zo gebruikt  mag worden, eventueel een foto van haar erbij en dan hup, je zet dit gewoon op je website.
Zo makkelijk is het dames en heren.

En als je dan gaandeweg de rit meer en meer klanten helpt dan kun je hun testimonials (die misschien dan toch ‘echter’ voelen) gewoon toevoegen.
Die zijn dan meer resultaatgericht wat natuurlijk mooi is maar de woorden van Liesbeth zijn ook goud waard!

Over naar jou:
– hoe heb jij dat in het begin gedaan met testimonials op je website?
– wat kun jij meenemen uit dit artikel?

Dank voor je reactie en heb jij een vraag over je bedrijf of leven als zakenmam, mail mij.
Ik help je graag verder.

Groet,

email naam

 

 

 • Denise schreef:

  Net mijn eerste testimonial geplaatst: http://www.tuingenoot.nl/blog/geen-moment-spijt. Daarvoor had ik al eens gedaan wat jij hier adviseert: http://www.tuingenoot.nl/het-belang-van-een-boekhouder.html. Maar het zit allemaal nogal verstop op de website. Wat is de beste plaats voor testimonials op een website?

  • Marieke schreef:

   Hoi Denise, je kunt testimonials overal plaatsen op je site, bij je aanbod, op een speciale pagina, op je homepage. Groet, Marieke

 • Ik heb een paar ratings op mijn Facebook pagina. Ook van bekenden die net als in jouw voorbeeld hun ervaring delen. Ik bedenk me net dat die testimonials niet op mijn website staan! Dom, dom, dom… Dat moet ik dus maar eens gaan doen!

 • Dieuwke schreef:

  Hoi Marieke, ik ben inderdaad net voor mijzelf begonnen en zat precies met dit onderwerp met de handen in het haar. Goede tips! Ik ga ermee aan de slag.

  • Marieke schreef:

   Hoi Dieuwke, leuk om van je te horen! Goed dat je voor jezelf bent begonnen, succes. En fijn dat dit artikel je helpt. Groet, Marieke

 • >