👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Klanten vertellen

Ik run een bedrijf met twee medewerkers. Het is mijn ambitie om de komende jaren verder te groeien maar in mijn hoofd was het een chaos. Ik wilde veel, maar niets lukte. Ik had overal lijstjes en briefjes liggen. Ik vroeg me constant af hoe ik mijn werk en privé kon combineren en hoe ik mijzelf hierbij niet zou vergeten. Ik voelde me moe en gefrustreerd omdat ik de combinatie niet werkend kreeg.

Ik moest hier een oplossing voor krijgen anders zou ik op den duur een burn out krijgen, dat wist ik zeker. Ik stond mezelf duidelijk in de weg in mijn ontwikkeling.

Marieke kwam als start van het traject bij mij langs op kantoor. Ik kreeg tips over opruimen en plannen en ging ermee aan de slag. Ik weet nu dat je ook te veel lijstjes kunt hebben wat een bron van ergernis is. Ik gebruik nu één systeem waarin ik alles overzichtelijk heb. Ook mijn medewerkers werken nu op deze manier, dat scheelt veel tijd. We hoeven elkaar nu niet meer voor elk wissewasje lastig te vallen, dit kunnen we zien in het systeem. Mijn kantoor is opgeruimd en de losse briefjes zijn verdwenen.

Ik ben begonnen met het maken van een online leeromgeving waarin mijn klanten toegang krijgen tot allerlei kennis- en uitlegvideo’s. Dit scheelt mij op termijn ook tijd omdat ik zaken niet steeds hoef uit te leggen. Marieke hielp me bij mijn start om video’s te gaan maken en verwees me door naar mensen in haar netwerk om mij verder te helpen met de inrichting van de online leeromgeving.

Ik heb geleerd om te plannen, maar ook om tijd te nemen om te plannen. En ik heb vooral geleerd om los te laten als het eenmaal is gepland.

Mijn verdeling werk en privé is veel beter. Ik doe mijn werk op kantoor en thuis ben ik thuis. Mijn gezin ervaart nu ook de rust hierin en daardoor kunnen we allemaal beter leven. We hebben meer balans. Mijn werk komt dit ten goede doordat ik nu mijn wensenlijstjes kan afronden. Mijn gewenste groei gaat nu eindelijk komen doordat ik er de ruimte voor heb. We gaan over naar een BV, waarin ik samen met een ander de onderneming verder kan laten groeien.

Ik voel me goed. Happy en stabiel. De toekomst voor mijn bedrijf is goed.

Ik heb voor Marieke gekozen omdat ik haar al een tijdje volgde op Facebook en de wijze van coaching me heel erg aansprak. Het is niet zweverig, niet hoogdravend, maar juist met duidelijke handvatten waarmee je direct aan de slag kan. Dat was precies wat ik nodig had.

Marieke heeft een open manier van samenwerken. Zij is heel toegankelijk, maar ook duidelijk. Je kunt direct met hetgeen ze aangeeft aan de slag. Deze manier van coaching is echt bedoeld voor vrouwen met een hands on mentaliteit en niet voor  zweverige dames.

Tegen iemand die ook rondloopt met de worstelingen die ik had zou ik willen zeggen: Leer plannen en loslaten. Zodra je dat kan, gaan de bomen nog verder groeien.

Ik kijk terug op een geweldig traject. Ik heb heel veel rust gekregen. Het was iedere euro meer dan waard. Ik ben heel dankbaar voor hetgeen Marieke me geleerd heeft en merk iedere dag dat ik er waarde uit haal.

Esther van den Brink
Financial Health

Wil jij ook een individueel traject? Neem contact met mij op als je het wilt bespreken.

Esther van den Brink, Financial Health

Ik volgde Marieke al een tijdje en ik was een keer naar een workshop van haar gegaan.

Ik wilde graag mijn structuur verbeteren en nog meer volgens plan werken. Ik wilde graag een systeem hebben dat werkte. Het lukte me niet om dat helemaal logisch en doordacht uiteen te zetten. Ik werd daar onrustig van. Het gaf me het gevoel dat ik aan het ‘rommelen’ was, zoals ik dat noem. Ik had een soort van half plan gemaakt waar ik niet echt een beslissing in durfde te nemen. Omdat ik mijzelf serieus neem en echt wilde groeien op deze punten was het belangrijk voor mij om hier een oplossing voor te gaan zoeken en om actie te ondernemen. Daarom ben ik een individueel traject bij Marieke gaan doen. 

Het was heel fijn dat iemand met verstand andere zaken eens meekeek. Alles wat ik deed, bedacht en maakte kon ik bij haar tegen het licht houden. Door de manier waarop Marieke keek naar mijn acties, leerde ik zelf ook op deze manier te kijken. 

Het resultaat is dat ik meer binding heb met (mogelijke) klanten.
Ik heb een logisch aanbod waar ik helemaal achter sta, wat daardoor ook makkelijker verkoopt. Ik weet beter waar ik ja en nee op kan zeggen. Ik heb meer rust, omdat het nu staat zoals het staat. Hier kan ik voorlopig mee verder. Als ik wil kan ik op deze basis verder bouwen. Ik voel me zekerder in de zakelijke kant van mijn praktijk.

Marieke is een echte zakenmam met kennis van zaken. Ze weet wat ze kan en kan anderen hier goed mee helpen. Daarnaast helpt ze je ook om realistisch te plannen in het leven als moeder. Ze werkt snel en concreet. Ook vind ik haar heel benaderbaar.

Tegen iedereen die zich herkent in de punten waar ik mee zat zou ik willen zeggen: Zoek hulp! Het is zo fijn om een tijdje een tweede paar hersens te hebben. Iemand die een andere blik heeft en zorgt dat je uit je eigen cirkeltje komt.

Wat ik leuk vind om te merken is dat het traject langer doorwerkt. Het heeft me echt een veranderde mindset en manier van werken opgeleverd. De waarde daarvan is misschien nog wel groter dan de praktische hulp tijdens het traject.

Wil jij ook een individueel traject? Neem contact met mij op als je het wilt bespreken.

Martine Swager, Coaching met hart voor jongens

Ik maakte voor het eerst kennis met Marieke tijdens een workshop die zij gaf. Na zeven jaar aan alle kanten proberen een uit de hand gelopen hobby draaiende te houden, werd het tijd om eens kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Ik was bezig zonder doel, ik had geen plan van aanpak. Ik rommelde maar wat aan met ’s avonds het gevoel dat ik niks gedaan had. Ik twijfelde aan mezelf en worstelde met veel vragen.

Samen maakten we een start om mijn bedrijf uit de hobby-sfeer te halen en een professionaliseringsslag te maken. Marieke gaf op vriendelijke doch duidelijke wijze aan op welke punten deze slag te maken viel. Een korte opsomming: Focus, Zichtbaarheid, Leiderschap en Plannen.

Hierna besloot ik een individueel traject met Marieke aan te gaan om de druk op de ketel te houden (wat ik nodig heb) en daadwerkelijk met alle punten aan het werk te gaan.

Tijdens dit traject was Marieke er om te checken of ik met de juiste dingen bezig was, hoe de vooruitgang was, om vragen te beantwoorden en vooral ook om ieder week stil te staan wat er te vieren viel.
Nooit oordelend, altijd motiverend om de volgende stap te maken.

Marieke is een fijne, warme en nuchtere coach. Ze denkt goed mee en komt snel met mogelijke opties waar je mee verder kunt. Haar coaching heeft mij verder op weg geholpen zodat ik mijn bedrijf een stuk professioneler heb kunnen maken. Ik heb meer opdrachten binnengehaald en nieuwe producten kunnen ontwikkelen. Ik weet beter wat ik wil met mijn bedrijf en op welke klanten ik me wil richten.

Marieke helpt je de volgende stap te gaan zetten en is een hele fijne sparringpartner. Het heeft mij veel gebracht!

Wil jij ook een individueel traject? Neem contact met mij op als je het wilt bespreken.

Elfrieda Penders, Bewegen met Kids

Ik heb een praktijk met twee medewerkers. Mijn bedrijft groeit, dat is heel leuk. Maar het zorgt er ook voor dat ik druk ben. En met drie kinderen thuis is dat wel eens lastig. Ik wilde meer balans tussen werk en privé. En dat betekende ook dat ik mezelf meer uit het bedrijf moest losmaken op bijvoorbeeld een vrije dag.

Het ontwikkelen van nieuwe dingen bleef door de drukte ook vaak liggen.
Dit zorgde ervoor dat ik het gevoel had doordeweeks altijd aan het werk te zijn. Ik kreeg steeds meer stress, niet alleen over de balans werk/privé, maar ook omdat plannen op de plank bleven liggen. Dat voelde heel onrustig.

Ik las hierover best wel wat boeken en pakte er altijd iets uit mee. Maar dat was niet voldoende, ik wilde graag met iemand aan de slag. Ik wilde niet in een (online) programma of in een groep, ik vind het fijner om individueel te werken. Daarom koos ik voor een individueel traject met Marieke.
Voor mij werkt het beter als je daadwerkelijk een gesprek hebt om naar toe te werken en om een stok achter de deur te hebben voor afspraken die je maakt.
Ik was op zoek naar een coach die snapt hoe het is om een groeiend bedrijf te hebben en daarnaast een gezin. Zodat ook daar naar gekeken wordt zonder soft te zijn.

Marieke is een fijne coach, die je stimuleert om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en met je meedenkt. Ze houdt daarbij altijd het menselijke aspect in het oog. Als er een onverwachte gebeurtenis is pakt ze dit meteen op in de coaching.

Door Marieke en dit traject heb ik concrete producten uitgewerkt. Zo is er nu eindelijk een e-book bijvoorbeeld.
Het meest blij ben ik met het feit dat ik nu meer rust heb, dat ik door goed te plannen ook reëel kijk naar wat ik kan doen in een week. Zodat ik niet continue het gevoel heb dat ik nog dingen moet doen. Ik weet nu, die komen volgende week of daarna. Op mijn vrije dagen werk ik veel minder. Het doel is om dan helemaal niets voor mijn bedrijf te doen maar het gaat de goede kant op. Er is meer rust en overzicht. Het is heel fijn dat een aantal dingen nu ook echt gedaan zijn.

Het traject met Marieke heb ik als heel fijn ervaren. Zij was echt de stok achter de deur om stappen te zetten. Zij dacht steeds met mij mee en bracht rust als dingen anders liepen dan gepland.

Ook als je al een goedlopend bedrijf hebt dan is het fijn om te werken met een coach. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat ik meer overzicht en rust kon creëren op alle fronten en ook nog nieuwe projecten gestart ben.

Marieke, dank voor je coaching en aandacht tijdens onze maanden samen. Je pakt zaken vlot op en bent snel bereikbaar. Je hebt meer rust in mijn bedrijf en mijn gezinsleven gebracht.

Wil jij ook een individueel traject? Neem contact met mij op als je het wilt bespreken.

Liesbeth Smit, Prima Voeding

Als startende ondernemer komt er zo veel op je af. Ik begon aan een website maar had eigenlijk geen benul van de criteria voor de teksten. Van een collega hoorde ik over Marieke. Zij gaf aan dat het slim was om bij de start van je bedrijf al een coach in de hand te nemen. Waarom zou je jaren aanmodderen en tijd investeren om tot de conclusie te komen dat je eigenlijk een coach nodig hebt om met je mee te kijken? Ze had gelijk. Al het werk dat ik de maanden er voor had gedaan is uiteindelijk in de prullenbak verdwenen. De website en flyers spraken mijn doelgroep niet echt aan. Ik was niet specifiek genoeg. Iedereen kon zich vinden in mijn tekst en kon mijn klant worden. Maar dat deden ze dan niet omdat ze zich niet speciaal voelden. Ook kreeg ik klanten die niet echt bij mij pasten.

Met Marieke werken heeft mij inzicht gegeven in mijn ideale klant, het klantgericht schrijven en het bepalen van mijn prijzen.

Mijn site, flyers en prijzen heb ik aangepast. Dat zijn de zichtbare kanten, maar de grootste verandering zit in mijn hoofd. Keuzes maken, stoppen met uitstellen, uit je comfort zone komen, uitdagingen zien en kansen pakken. Alles komt aan bod in het traject. Ik heb nog allerlei ideeën liggen die ik daar heb opgedaan. Dankzij dit traject heb ik een hele goede basis gelegd voor mijn startende bedrijf. Ik ben blij dat ik deze investering heb gedaan!

De coaching van Marieke is eerlijk en oprecht. Ze denkt echt met je mee en ze heeft voor iedereen, uit elke branche goede tips.

Daniëlle Pater, Kei Goed GeDaan

Van een collega ondernemer bij mij in de buurt hoorde ik hoe haar bedrijf groeide. Dat wilde ik ook, zij bleek Marieke als coach te hebben. Ik wilde leren hoe ik mijn producten beter in de markt zou kunnen zetten. Zowel via mijn webshop als via diverse verkooppunten. Hoe hier zakelijk mee om te gaan vind ik soms lastig. Het bepalen van mijn prijzen vind ik als creatieveling ook lastig. De combinatie werk/gezin was vaak niet in de juiste balans, in elk geval, ik had het gevoel dat ik er steeds achteraan liep. Ik had al geprobeerd om andere planningen te maken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.

Ik ben ook met Marieke aan de slag gegaan. De combinatie dat je zowel als ondernemer én als vrouw met een gezin wordt aangesproken sprak mij erg aan. Zij snapt dat je niet alles tegelijk kunt doen en dat er nog meer belangrijk is dan werken.

Ik merk dat ik sinds deze tijd veel gerichter werk en dat er meer uit mijn handen komt. Door het loslaten om direct het grote resultaat te willen en de acties in kleinere stappen te verdelen, kom je er toch. Anders was ik misschien met die actie gestopt omdat het einde nog niet in zicht was.

Ik heb meer rust gevonden en de uren die staan voor werk ga ik ook daadwerkelijk werken en dan begin ik met die zaken die het meeste van mijn volledige concentratie vragen. Mijn tijd is kostbaar, ik kijk kritischer waar ik mijn tijd aan besteed en ik kies dan voor zaken waar mijn bedrijf mee groeit. Ook ben ik consequent aan de slag gegaan met het plaatsen van berichten op sociale media. Tegen iemand die zich herkent in mijn worstelingen zou ik willen zeggen: Neem jezelf serieus, behandel jezelf serieus en zoek een klankbord om je te helpen als ondernemer.

Carmen de Veer, SLOW DOWN and ENJOY

Ik volgde een webinar van Marieke en werd blij van al haar tips. Wat zij vertelde klonk logisch en het was herkenbaar, over de uitvluchten die je verzint, het jezelf kleiner maken. Ze zei ook: ‘Aan besparen zit een limiet, aan meer geld verdienen niet.’ Die opmerking sprak mij zo aan dat die mij over de drempel hielp. Ik besloot om met haar te gaan werken.

Wat dit mij vooral heeft opgeleverd is dat ik serieuzer over mijn bedrijf praat (en het nooit meer over mijn bedrijfJE heb). Ook dat ik geld durf te vragen hoewel dat soms lastig blijft. Ik ben ook in gaan zien dat ik goed bezig ben. De verdeling werk/gezin blijft nog wel eens wringen maar door zaken kleiner te maken hou ik het overzicht, dit helpt echt.

Vooral de tips over de mindset hebben mij enorm geholpen, ik lees die nog regelmatig door. Marieke als coach in de arm nemen was mijn investering zeker waard.

Ik vind Marieke deskundig, zij is prettig om naar te luisteren, en echte ervaringsdeskundige, Ik heb haar als toegankelijk ervaren.

Simone de Kimpe, Interieurontwerp & Styling

Ik volgde Marieke al een tijdje online en besloot mee te gaan met de Business Retreat. Tijdens deze retreat werd me duidelijk dat zowel mijn bedrijf als ikzelf enigszins stilstonden. Voor mijn gevoel liep mijn bedrijf wel aardig. Ik had echter geen heldere missie en visie, geen aanbod, een site waar ik niet blij van werd. De balans privé – zakelijk was ver te zoeken. Ik had veel plannen maar ik mistte een plan en de structuur. Hier voelde ik me niet fijn bij. Ik voelde me schuldig naar mijn gezin als ik meer tijd aan mijn bedrijf besteedde, ik voelde me schuldig naar mijn bedrijf als ik wat meer thuis was.

Door mee naar het buitenland te gaan kon ik afstand nemen van de hele situatie. Daar kreeg ik het eerste overzicht terug. Maar ik wilde verder. Ik wilde vooruit, actie blijven nemen om mijn bedrijf verder te laten groeien. Met focus en structuur. Ik besloot daarom verder te werken met Marieke. Dat bleek een hele goede beslissing.

Ik ben persoonlijk gegroeid, ik ben als ondernemer gegroeid en mijn bedrijf is gegroeid. Dat is ook de kracht van investeren in jezelf en je bedrijf. Je hoeft het niet alleen te doen. En hoeft ook niet allemaal tegelijk. Het mag in stappen. Iedere stap is er één.

Ik heb voor Marieke gekozen omdat zij niet alleen overkomt als een no-nonsense persoon maar dat ook is. Helder en duidelijk. Ze zegt waar het op staat. Geen zweverig type maar ‘to the point’. Daar kun je wat mee. Met haar werken was mijn investering zeker waard. Je moet er wel zelf het nodige aan tijd in investeren. Je krijgt de handvatten maar je moet het zelf doen!

Wil jij ook met mij aan de slag? Neem contact met mij op dan plannen we een gesprek.

Dianne Habraken, DH Finance

Ik volgde enkele webinars van Marieke en kreeg vertrouwen. Steeds dacht ik ‘Ja, zij weet wat ik zoek.’ Ik startte een traject bij haar. Voor mij was het allerfijnst dat ik nu de tijd nam om mijn wensen en dromen eens op papier te gaan zetten en dan te leren ze niet meteen als onmogelijk weg te zetten. In plaats daarvan te zoeken naar ‘hoe kan ik daar komen’? Zowel op zakelijk vlak als privé heeft me dat heel veel opgeleverd.

Het fijne vond vind ik dat ik het in mijn eigen tempo kon doen. Dus wanneer ik veel les geef gedurende een periode dan ligt het even stil en dat is oké. En ook fijn is dat je een jaar later weer opnieuw alle opgedane kennis zou kunnen doornemen, omdat je zelf bent veranderd dat je nu weer hele nieuwe inzichten opdoet. Mijn hele mindset is veranderd. Ik kijk eerst wat ik wil, dan hoe ik daar stapje voor stapje kan komen. Dit maakt dat ik ook privé dingen structureel heb gewijzigd.

Ik heb geleerd keuzes te maken, ik heb geleerd prioriteiten te stellen. Ik heb beter geleerd wat IK wil. Ik heb beter leren communiceren. Ik kan nu beter aan mijn kinderen en man uitleggen waarom ik iets wil van hen, waarom ik dat nodig heb en ook wat hen dat oplevert. En dat werkt.

Met Marieke aan het werk was mijn investering dubbel en dwars waard. Ik kan iedere vrouw die zich in mijn verhaal herkent adviseren om mee te doen. Ik durfde eerst nooit in mijzelf te investeren maar ben blij dat ik via deze weg voor mijzelf ben gaan zorgen. Ik ben daarna ook nog meegegaan met de Business Retreat.

Wil jij ook met mij werken? Neem contact met mij op dan plannen we een gesprek.

Miranda Molhoek, Studio de Mol

Ik zocht naar tips en sturing om verder te werken aan mijn onderneming. Hoe mijn aanbod te presenteren en hier met focus en duidelijk plan mee aan de slag te gaan. Voor mij was het ook goed om weer eens stil te staan bij waar ik nu sta in mijn ontwikkeling.

We hebben samen bij verschillende belangrijke aspecten stilgestaan. Inzoomen op wat ik nu precies wil betekenen voor mijn klanten leverde mooie inzichten op en het was heel fijn om ongestoord aan mij productaanbod en plan te kunnen werken en hierbij mijn vragen te stellen. Het aanbod kwam direct van pas, ook op de website aangepast, dus heel concreet toepasbaar.

Marieke heeft een prettige, open houding en begeleiding, ze is heel toegankelijk en duidelijk. Ze geeft duidelijk de lijnen aan en deelt haar mening en ervaring. Zo was het in het werken aan ons plan heel fijn om haar ervaringen en voorbeelden te zien, ze deelt hoe zij het aanpakt. Tegelijkertijd geeft ze heel mooi de ruimte om je eigen koers te bepalen. Er wordt niet één manier of antwoord opgelegd, maar Marieke nodigt je uit om je eigen manier te bepalen. Sommige trainingen lijken gericht op het volgen van een voorbeeld, Marieke laat je juist je eigen antwoord vinden, wat jou als ondernemer sterker maakt.

Sindsdien voel ik me geïnspireerd om verder te werken aan mijn doelen. Ik heb een duidelijk concreet plan en aanpassingen op mijn website gedaan. Dit plan kon ik al direct inzetten, heel fijn.

Wil jij ook met mij aan de slag? Neem contact met me op dan plannen we een gesprek.

Patricia Djukić, Doenya’s Danswereld

>