👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Mindf*ck, maar dan echt.

september 28, 2017 • Blog, Mindset

William, mijn man, was voor zijn werk naar een presentatie georganiseerd door het bedrijf van hele goede koffiemachines, zij presenteerden een nieuw model.
De volgende ochtend tijdens de dagelijkse routine om iedereen op tijd de deur uit te krijgen zei hij tegen mij: ‘Weet je wie er gisteravond ook was?’
‘Hoe moet ik dat nu weten’ was mijn antwoord, nog nét geen sneer want er zijn betere momenten om zo’n gesprek met mij te beginnen 😉
‘Victor!’ zei hij.
‘Ik ken geen Victor.’
‘Jawel, Victor.’
‘Victor Reinier?’
‘Nee, Victor Mids!’
‘Wie?’
‘Victor Mids van Mindf•ck!’

Laten we het zo zeggen: Ik zou hem niet herkennen als ik hem zou tegenkomen.
Hoe dan ook, hij was er dus bij tijdens de presentatie van het nieuwe model koffiemachine.
Hij gaf daar een voordracht over beïnvloeden en hoe je mensen (klanten) met subtiele hints een kant op kunt krijgen die jij wil.
William had zijn boek ook gekregen die avond.
Nu zal ik Victor dus wél herkennen als ik hem tegenkom.

Interessant woord, Mindf•ck, oftewel Mindfuck.
Jouw mind speelt een spelletje met je.
En jij maar denken dat je heel bewust bezig bent.
Het hoeft dus niet te gaan om een of andere avond met een illusionist, nee gewoon in de dagelijkse praktijk met jouw eigen mind, dat valt voor mij ook in deze categorie.

Ik moest meteen ook denken aan een ‘mindfuck voorval’ dat enkele dagen eerder gebeurde.
Toen was ik met mijn dochter en een groepje mensen een wandeling aan het maken en precies tijdens die wandeling, om 15.00 uur, zou er iemand bij ons thuis langskomen om onze auto te kopen.
William en onze zoon waren thuis.

Dit zijn van die momenten waarbij je eigenlijk allebei thuis wilt zijn.
Zo iemand wil natuurlijk een proefrit maken, er moet misschien een en ander aan papierwerk worden afgehandeld, er komt geld tevoorschijn.
Een situatie waarbij het veel rustiger is als één van de ouders zich met de verkoop bezighoudt en de andere er voor de kinderen is.

Maar nee, die wandeling was al maanden eerder afgesproken, het was prachtig weer, dus wij gingen wandelen en William zou het allemaal wel regelen.
Om 16.00 uur had ik nog niets van hem gehoord.
Dit is de mindf*ck die ik toen kreeg:

‘Hmmmm, beetje raar, als je om 15.00 uur een afspraak hebt dan weet je om 16.00 uur toch wel of die auto is verkocht of niet? Ze zijn een stukje gaan rijden en ze hebben een ongeluk gehad. Die man heeft ze gewoon uit de auto gegooid en is er vandoor gegaan, weg auto. Daar liggen ze dan, in een greppel, hartstikke dood. Of nee, hij heeft onze zoon ontvoerd! Help, ik moet naar huis, het is mis!’

HALLO LEKKER DING!!!
Waar ben jij nu helemaal mee bezig?
Doe eens rustig en vertrouw er nu toch gewoon op dat alles goed zal gaan!

Dit kon ik gelukkig tegen mijzelf zeggen maar het leed was al geschied, ik pakte mijn telefoon en belde William op.
‘Oh, nee, hij liet weten dat hij pas om half zes komt’ was zijn reactie………………

Hahaha, natuurlijk!
En dat laat hij mij dan ook niet even weten!
Anyway, toen die meneer om half 6 kwam waren wij weer thuis en ik kan je zeggen: Een keurige aardige man 😉

Zo zie je: Er gebeuren rare, interessante dingen in je hoofd.
Je kunt nog zo veel mindset werk doen, nog zo positief ingesteld zijn (want dat durf ik echt wel van mijzelf te zeggen), er zijn gewoon altijd momenten dat die mindfuck plaatsvindt.
Heel subtiel of gewoon Bam!
Daar heb je Victor Mids niet voor nodig.

Het is en het blijft werken aan die mindset, je bent er nooit mee klaar.
Dat maakt het ook wel weer leuk vind ik, je kunt jezelf hierin blijven ontwikkelen.
Dagelijks hoor ik voorbeelden van de mindf*cks die vrouwelijke ondernemers hebben in hun werk:

 • die klant gaat vast NEE zeggen tegen mijn aanbod
 • ik kan nog niet naar buiten treden
 • mensen zullen wel denken dat ik eigenlijk niets voorstel

Je kunt alle marketingcursussen volgen die er zijn om je bedrijf te laten groeien, het échte werk zit in jouw mindset.
Snel(ler) herkennen dat jouw hoofd een spelletje met je speelt, dat je daardoor bevriest.
Weten hoe je in actie kunt blijven om je doelen te halen, uiteraard samen met kennis en systemen die je daarbij helpen.
Daarom loont het altijd om te investeren in een coach, leraar, mentor of hoe je het noemt.
Iemand die dwars door jouw mindf*cks heen prikt.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie:
– heb je een voorbeeld van een mindf*ck en hoe ging dat vervolgens?
– wat heb je inmiddels geleerd over jouw mindset?
– is er iets anders dat je wilt delen naar aanleiding van dit blog?

Deel het hier onderaan, leuk om te lezen!

En de verkoop van onze auto, hoe liep het daarmee af hoor ik je vragen.
Die is uiteraard verkocht aan die aardige man!

Groet,

 

 

 • Catja Cappon schreef:

  Wat ik heb geleerd over mindset is dat je ervaart en creëert wat je denkt. Maar ook dat die gedachten en overtuigingen die je hebt, m.n. over jezelf, vaak onbewust zijn. Je kan nog wel 100x een affirmatie doen dat je meer klanten krijgt, maar als daar onder de (onbewuste) overtuiging zit dat jezelf, je dienst of je product niks voorstelt dan ga je die klanten niet krijgen.

  • Marieke schreef:

   Ja, precies. Dus wat zou je dan volgens jou het beste kunnen doen om daar toch doorheen te komen? Als die affirmaties dus niet werken? Groet, Marieke

  • Emmie Ketelaars schreef:

   Dag Marieke,

   Wat bij mij opkomt over jou vraag is, dat mijn leven uit deze manier van denken bestaat, legio voorbeelden.
   Niet fijn als je niet begrijpt waarom deze manier van denken steeds als eerste voor onrust en angst zorgt, voordat je weer zo noem ik het maar andersom kunt gaan denken.
   Uit ervaring weet ik dat wat Catja schrijft, ook diep bij mij in mijn onderbewuste zit en steeds oppopt
   En ja dan wordt de twijfel heel groot en denk je Doen maar het eindigd in NIET doen.
   En ja Jou advies klopt wel, kijk ernaar en dan iets DOEN.
   MAAR, niet iedereen weet dan de weg te vinden en heeft daar hulp in nodig.
   Ik weet dat de paardetraining bij Brenda mij daar super in heeft geholpen.
   Wil niet zeggen dat ik nu ik al een stap verder ben ( heel blij mee, minder storende gedachtes heb) die mij nog tegenhouden,ik jou Coaching niet nodig heb.
   Wat mijn Mindf*ck( zoals jij het noemt) nu is,is dat ik jou mooie agenda al in bezit heb ,mijn eerste stap DOEN) en er trots op ben, ik nu aarzel om de dag van 18 November mee te maken,omdat ik geen jonge moeder ben maar een Oma van 60 jaar die nog veel uit het leven wil halen, maar niet weet of ik dat nog kan en dan wel op mijn plaats ben tussen al die super mama’s die moderne gedachten hebben over manier van ondernemen en of ik dat dan wel aandurf en mezelf niet voor gek zet. Terwijl ik ook veel voor oudere en jonge mensen veel wil en hopelijk kan betekenen!
   Dat is mijn Mind*ck en de oplossing is??

   Emmie

  • Marieke schreef:

   Hoi Emmie, de oplossing is dat jij gewoon lekker naar het event komt en laat zien wat je waard bent!
   Age is just a number.
   Groet, Marieke

 • Catja Cappon schreef:

  Je moet ze uit je bewustzijn zien te krijgen. Maar hoe? Geen weerstand aan bieden, maar ze accepteren. Mag ik de vraag terug stellen? Wat zou je kunnen doen volgens jou, Marieke?

  • Marieke schreef:

   Ja, eerst accepteren door er een moment naar te kijken en vervolgens iets gaan DOEN. Op die manier laat je jezelf zien/leer je dat je hierin kunt groeien en dat het allemaal wel mee zal vallen! Groet, Marieke

  • Catja Cappon schreef:

   Dat is een hele mooie. Ik ga jouw tip zeker toepassen. 🙂

 • Yvette schreef:

  De mindf*ck die meteen bij mij oppopt gaat over jou, Marieke, nou ja, eigenlijk over jouw agenda. De 2017 versie gebruik ik dagelijks. En met veel plezier. Oke, met twee (wel weer hele gave) Hema-elastieken om het open te houden. En dan toch al weken, wellicht alweer maanden te dubben of ik wel of niet de agenda van 2018….
  Want er zijn heus wel goedkopere agenda’s. En moet het nou persé zo meisjes-meisjes rose. En het is toch nog maar september. En en en. En ik ga die Zakenmam agenda 2018 nu gewoon bestellen. Want F*ck it, ik wil ‘m gewoon 😉

  • Marieke schreef:

   😉 Yvette, ik zag jouw bestelling, hij gaat vandaag op de post! Morgen zul je gaan zien dat de 2018 agenda lichter is (qua gewicht dan hé), fijn open blijft liggen en van binnen ook sterk verbeterd is! Groet, Marieke

 • Nicole schreef:

  Mooi verhaal en heel herkenbaar. Inmiddels heb ik zelf al echt heel veel geleerd en in de praktijk kunnen brengen en echt, het WERKT!!!! Voor diegene die dit lastig vindt, kan ik misschien wel een boek aanraden. Michael Pilarczyk heeft het boek van Napoleon Hill herschreven. het boek heet “Think and grow rich” (‘mind-rijk’ wel te verstaan). En Michael zelf heeft ook een erg leuk en makkelijk leesbaar boek gemaakt wat heet “Master your minset”. Haha, het lijkt wel een reclame-mailtje. Zo is het niet bedoeld hoor!! 😉
  En ook een leuke voor een fijne minset: alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar die kende jij ook al Marieke, haha!
  Groeten, Nicole

 • >