👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Groot dromen en de dagelijkse realiteit.

oktober 19, 2017 • Blog, Geld

Ik geloof in groot dromen.
En ik ben niet de enige.
De meest prachtige quotes vliegen mij online om de oren, van die mooie plaatjes met teksten in de trant van: If you can dream it, you can do it!

Dan is er ergens hier in Nederland of in het buitenland weer een training of event geweest waar mensen dagenlang inzoomen op hun verlangens om er vervolgens lange posts over te plaatsen, hoe ‘alles vanaf morgen anders zal gaan, ik ga dit doen, ik ga dat doen, ik ga de wereld veranderen.’
En het kan allemaal niet op hoeveel diegene daarmee gaat bereiken en verdienen.
Halleluja!

Laatst sprak ik ook weer iemand die naar zo’n weekend was geweest en daar mooie plannen had gesmeed.
Het doel was om per volgend jaar (dat over 3 maanden begint) een nieuwe business met een maandomzet van 12K, oftewel 12.000 euro, neer te zetten.
Huidige omzet: Nul.

Nu voel ik me net Maarten van Rossem maar ik moet daar dan wel een beetje van zuchten.
Ik geloof namelijk óók in de realiteit.
En mijn realiteit is dat dit hoogst waarschijnlijk niet gaat lukken.
Ik kan me er ook kwaad om maken dat dit soort dingen worden voorgehouden.

Ik vroeg: Oké, van nul naar 12K in drie maanden, klinkt goed, wat is je plan?
Geen idee, daarom zat zij bij mij aan tafel.
Theoretisch gezien zou je natuurlijk een aanbod kunnen maken van 12K en dan één persoon vinden die dat koopt.
Maar hoe realistisch is dat als niemand weet wat je doet en als je überhaupt nog niet met je business naar buiten bent getreden?
Ik wil niemand haar dromen afpakken of de grond in boren, ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten, dus ik ben altijd voorzichtig maar toch ga ik daar niet heel snel in mee.

‘Hoe zou het voor jou zijn om vanuit waar je nu staat de komende maanden, misschien wel komend jaar, toe te werken naar een maandomzet van 5K’ vroeg ik?
Fantastisch! was de reactie.
Zo, nu zijn we meer realistisch bezig en dan nog wordt het hard werken om alles vanaf het nulpunt op te bouwen.
Maar het klinkt realistischer en het is in mijn ogen realistischer.

Bij deze vrouw zag ik ook iets van een verlichting, dit voelde veel beter haalbaar en in die zin gaf het meteen focus.
Het hangt er dus helemaal vanaf waar je staat met je business, heb je de boel al op de rit, heb je een lijst, heb je een goed aanbod, kun je bijvoorbeeld gewoon jouw prijzen gaan verhogen om meer omzet te maken?

Of heb je nog geen aanbod, of zit daar geen logische lijn in, of speelt er wat anders waardoor je even een paar stappen terug mag om dat te onderzoeken?
Vervolgens aanpassen en dan met volle kracht vooruit?
Rekening houden met allerlei factoren zoals daar is een gezin waar je ook tijd aan moet geven?

Nogmaals, ik geloof in groot dromen.
Blijf dat vooral doen.
Ja, je kunt veel meer bereiken dan jij nu denkt.
Ja, je mag echt alles willen wat jij wilt in het leven.
Maak daarna alsjeblieft een realistisch plan, werk stap voor stap aan jouw droom.
Van nul naar 2K omzet per maand, naar 5, dan naar 7, 9, dan 10 en dan verder als je dat wilt.

7.000 euro omzet per maand, dat is toch gewoon al hartstikke goed?
Ik weet zeker dat heel veel zzp’ers hier waanzinnig blij mee zouden zijn.
Zeker als je weet dat 70% van de vrouwelijke ondernemers minder dan 50K bruto omzet per jaar heeft.
Laten we er met z’n allen nu éérst eens aan gaan werken dat minimaal 70% van de vrouwelijke ondernemers een minimale bruto omzet van 50k per jaar heeft.
Dat zou echt helemaal geweldig zijn.
We laten ons zo snel gek maken door al die gouden bergen die ons beloofd worden.
Zo, nu weer lekker aan de slag!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie:
– wat zijn jouw ervaringen met groot dromen en de realiteit?
– ben je wel eens teleurgesteld omdat je er gaandeweg de tijd achter kwam dat het toch lastiger bleek om die grote droom snel waar te maken?
– of bleek het juist heel makkelijk haalbaar en wat was toen jouw volgende stap?

Heb jij een vraag over jouw bedrijf, over iets wat je merkt bij jezelf, laat het mij weten.
Ik help je graag verder in een volgend artikel of video.

Groet,

 

 

 • Laurence schreef:

  Waar ik het meest moeite mee heb is niet het grote dromen maar dat bezwaren worden afgedaan als: excuus.
  Ik ben iemand die er 100% voor wil gaan en al ga rennen als ik enthousiast ben. Daardoor wil ik al snel meer doen dan mogelijk. Onder het mom van schouders eronder en gaan. Mijn ervaring is dat ik dat een paar weken vol hou. Hooguit een paar maanden. Maar voor zulke dromen is meer nodig. En door schade en schande wijzer geworden weet ik nu dat in balans blijven belangrijker is. En daarnaast focus houden

 • info23 schreef:

  Goedemorgen

  Helemaal mee eens maar wat bedoel je met 50 k. Wat is k
  Duizend
  Bianca

  • Marieke schreef:

   Hoi Bianca, K is duizend inderdaad. Ik zal het even erbij zetten in het artikel. Groet, Marieke

 • Sophie Verbiesen schreef:

  Ik heb me eerlijk gezegd altijd een beetje verscholen. Veel lokaal werk, terwijl ik wellicht best nationaal aan de bak had kunnen komen. Maar ik durfde niet. En nu heb ik ineens succes met iets waarvan ik het nooit had gedacht en ik heb er slapeloze nachten van. Nu is het moment gekomen mezelf serieus te nemen en te accepteren dat ik dus wel iets kan. Doodeng, maar ook zeer leerzaam! En daarbij: nu mag ik mezelf ook financieel serieus nemen. Dat is nog wel het moeilijkste. Wat ben ik waard? Wat is mijn werk waard? Vaak negeer ik die vragen en ga ik weer onder het tarief zitten. Niet te hoge verwachtingen scheppen. En daarmee doe ik dus andere vrouwen te kort. Ik heb nog veel te leren!

  • Marieke schreef:

   Hoi Sophie, zoooo zeg, mooie inzichten, hoe confronterend ook. Hoe meer jij jezelf toestemming geeft om te doen wat jij wilt doen op de manier én met het tarief zoals JIJ dat wilt, hoe meer jij anderen toestemming geeft om dat óók te doen. Dus toe maar, lekker verder! Groet, Marieke

 • >