Succes geef je door

Het hebben van een succesvol bedrijf is nooit een doel op zich. Het is een middel om het leven te kunnen leiden zoals jij dat wilt. Bijdragen aan een groter geheel is voor mij een onderdeel daarvan. Van geven word ik blij en ik zie het ook als mijn verplichting om een deel van mijn omzet door te geven aan organisaties die het goed kunnen gebruiken.

DNA kits

Als moeder van twee geadopteerde kinderen uit China ben ik verComposite image of thinking businesswomanbonden met hun biologische families, ondanks dat wij niet weten wie zij zijn. Iedereen heeft recht op informatie en daar hoort bij weten van wie je afstamt. Veel geadopteerden starten een zoekactie maar er zijn ook heel veel families in China die op zoek gaan naar informatie over hun afgestane kind. Zoeken kan lang duren, soms wel jaren.

Een van de dingen nodig bij het zoeken is een DNA-kit. Professionele searchers in China geven zo’n kit van rond de 100 euro aan ouders die op zoek zijn naar hun kind. Zo wordt de databank gevuld met kostbare informatie. Ik draag graag bij aan het verspreiden van deze kits omdat ik het belangrijk vind dat zoveel mogelijk ouders en kinderen die op zoek zijn kunnen slagen.

Microkredieten

kivaKiva is een organisatie die microkredieten verstrekt aan ondernemers in derde wereldlanden. Ik ondersteun graag vrouwen die een eigen bedrijf hebben en opbouwen en daarom doneer ik aan Kiva.

Het geld wordt op een gegeven moment terugbetaald door degene die het leende. Ik leen het dan opnieuw aan een andere ondernemer die bij Kiva is aangesloten. Zo bouwen we een mooie pot op met steeds meer geld dat blijft rouleren en waar steeds meer mensen mee geholpen kunnen worden.

Ik hoop dat jij ook een grotere missie voor ogen hebt, ik weet zeker dat ‘ie er is.
Iets in jouw leven is zo belangrijk voor je, dat je er al je tijd aan zou willen geven als je nooit meer hoefde te werken.
Waarom wachten tot het zover is? Je kunt nu al starten.
Lokaal, regionaal, landelijk of wereldwijd. Alles is even belangrijk!

Ik kan me een klant herinneren die ook haar missie helder kreeg en haar liefde voor muziek in wilde zetten om bij te dragen aan een groter geheel.
Ze besloot om een deel van haar inkomsten te gebruiken om de lokale fanfare te helpen met de aanschaf van nieuwe instrumenten. Ontzettend mooi om te zien hoe dit haar raakte en dat zij zo blij was om zich op die manier te verbinden met een groter doel.