👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

In drie maanden naar je eerste verkoop van 1500 euro, zo doe je dat.

juni 22, 2017 • Blog, Mindset

Vandaag wil ik je het verhaal vertellen van een van mijn klanten, haar naam is Maroeska.
Zij is in slechts drie maanden tijd gegroeid van niets naar een aanbod én een eerste verkoop van 1500 euro.
Ik wil met dit verhaal laten zien hoe zij dat heeft gedaan omdat ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die dit ook zouden willen maar denken dat het allemaal super lang moet duren, dat het zwaar en ingewikkeld is.
Laat je inspireren door dit verhaal.

Op 24 maart kwam Maroeska naar mijn workshop. Ze had al langer haar eigen bedrijf maar was bezig een omslag te maken. Op zoek naar focus en support kreeg ze meer helderheid. Na de workshop besloot zij om verder met mij aan de slag te gaan. Want gegarandeerd dat ze de volgende dag alweer nieuwe vragen zou hebben en die wilde ze direct aan mij kunnen stellen.

Zij is verder gaan werken aan haar nieuwe ideale klantprofiel en heeft daar een mooi aanbod voor uitgewerkt.
Nu zul je denken: Maar wat is daar nu zo bijzonder aan, dat doen we toch allemaal?

Afgezien van het feit dat we dat niet allemaal doen (er wordt nog veel gecreëerd zonder helder plan en strategie) is er nog iets dat je moet weten over deze leuke vrouw.
Ze heeft twee kinderen, tieners, die allebei intensieve zorg nodig hebben. Ze besteedt heel wat uren in de week aan zorgtaken, overleg met externe zorgverleners, therapieën etc.
Voor velen zou dit een reden zijn om überhaupt niet eens een eigen bedrijf te starten, maar niet voor Maroeska.
Ze is naast een lieve en geweldige moeder ook ambitieus en ze wil dit gewoon gaan doen, ze gaat van haar nieuwe bedrijf een succes maken. Juist ook voor haar kinderen!

Dus plande zij al in april een datum waarop zij een workshop zou gaan geven: 16 juni.
Daar zou zij dan een vervolgaanbod gaan doen voor haar lange training die ze nog niet had gemaakt.
Dit is overigens het model dat ik ook gebruik in mijn bedrijf wat goed werkt.

Tip: Zet de datum in je agenda waarop je iets klaar wilt hebben en ga dan terugplannen. Door jouw doel te koppelen aan een datum is jouw commitment al tig keer groter dan dat je denkt dat je dat nog wel een keertje gaat doen…..als, dan, ……….. en zo ben je weer een maand verder.

Nooit heb ik Maroeska horen zuchten of klagen als de week anders verliep dan zij had voorzien. Ze stelde haar plan gewoon een beetje bij, werkte op een ander moment een uur of wat aan haar taken en hup, weer een stapje gezet.
Met een ongelofelijke positieve energie accepteerde zij gewoon geen excuses van zichzelf of anderen.
Dit zou gaan gebeuren, no matter what!

Zo werkte zij gestaag verder aan de workshop en de training en regelmatig hield zij mij even iets voor om feedback op te vragen of om samen over te sparren.
Laten we het ook even hebben over het stuk mindset, want je komt jezelf gewoon tegen in zo’n geweldig proces.
Ik weet nog dat we haar tarieven gingen bespreken, ze had dus een aanbod voor 1500 euro bedacht maar ze ging twijfelen: Gaat iemand dat betalen? Is het niet te hoog?
Waarop ik tegen haar zei: ‘Dit is nieuw omdat je het nog niet eerder hebt gevraagd. Dus je kunt niet weten of iemand het gaat betalen, daar kom je alleen achter door het te vragen. En als iemand het niet betaalt zegt dat niets over de prijs, dan is het niet iets wat dus te duur is.’

En zo belemmeren we onszelf op allerlei manieren om maar vooral niet die volgende stap te zetten en daarom is het hebben van een coach zo belangrijk. Die zorgt er wel voor dat jij dat ongemakkelijke dingetje toch gaat doen en daarna kun je hem of haar melden dat je nog leeft 😉

Op 16 juni was het zover, haar eerste eigen workshop.
Met twee deelnemers, dus de workshop ging door. Super spannend allemaal.
Hoe gaaf was het om aan het eind van de middag te lezen: ‘De eerste deelnemer aan mijn training is een feit!’
Hiermee is het in één klap normaal voor haar geworden om dit aanbod te doen.

Nogmaals: ik deel dit verhaal omdat als ik hiermee maar één vrouw kan inspireren om er ook voor te gaan dat ik dan opnieuw heel blij ben. Dit is wat ik doe, dit is wat ik wíl doen met mijn klanten.
Ik ben trots op hen allemaal en we vieren zoveel successen samen!
Ik hoop ook dat je ziet hoe belangrijk het is om met een heldere strategie en plan te gaan werken.
Stop met het fladderen, jouw werk is daar te belangrijk voor.
Of geloof je dat zelf nog niet helemaal en blijf je juist daarom fladderen?

Deel in een reactie wat jij uit dit verhaal haalt voor jouw bedrijf.
Hoe zou jouw bedrijf en leven eruit zien als je net als Maroeska meer volgens een heldere strategie en plan zou gaan werken?

Ik ben heel benieuwd en mocht jij een vraag hebben over jouw bedrijf laat het mij weten.
Dan help ik jou verder in een volgend artikel of een video.

Groet,

 

 

 

>