👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Klanten vertellen: Dianne van Berlo

november 5, 2017 • Klanten vertellen

Ik volgde Marieke al een tijdje online en besloot mee te gaan met de Business Retraite naar Italië. Tijdens deze retraite werd me duidelijk dat zowel mijn bedrijf als ikzelf enigszins stilstonden.
Voor mijn gevoel liep mijn bedrijf wel aardig. Ik had echter geen heldere missie en visie, geen aanbod, een site waar ik niet blij van werd. De balans privé – zakelijk was ver te zoeken. Ik had veel plannen maar ik mistte een plan en de structuur.
Hier voelde ik me niet fijn bij. Ik voelde me schuldig naar mijn gezin als ik meer tijd aan mijn bedrijf besteedde, ik voelde me schuldig naar mijn bedrijf als ik wat meer thuis was.

Door mee naar Italië te gaan kon ik afstand nemen van de hele situatie. Daar kreeg ik het eerste overzicht terug. Maar ik wilde verder. Ik wilde vooruit, actie blijven nemen om mijn bedrijf verder te laten groeien. Met focus en structuur.
Ik besloot daarom mee te doen aan het programma Moeders met een Missie. Dat bleek een hele goede beslissing.

De modules in het programma zijn heel helder uitgelegd met een video, sheets en een pdf.
Het geheel is goed opgebouwd met onderdelen als Mindset, Planning, Missie en Visie, Klantprofiel en Aanbod. Maar ook Bloggen en Website. Vooral de module Aanbod pak ik er regelmatig bij als ik weer over een nieuw aanbod aan het nadenken ben. Door de modules ga je dieper in op je onderneming. Wie is jou klant, wat is je aanbod? Het is goed daar over na te denken en aan te werken.
Wat ook heel waardevol is, is de Facebook groep met de andere deelnemers. Iedereen zit in zijn eigen groeiproces. Er worden successen gedeeld, maar ook word je gesteund als het tegen zit. Als je ergens mee zit, of je krijgt het even niet helder, gooi het in de groep en er wordt op gereageerd, door Marieke of door de andere deelnemers. Daardoor kun je weer door, waar je anders misschien stil zou vallen.
Er heerst een hele positieve sfeer in de groep.
Ook kun je iedere week deelnemen aan het telefonisch vragenuur en daarbij je vragen lanceren en even sparren.

Ik ben persoonlijk gegroeid, ik ben als ondernemer gegroeid en mijn bedrijf is gegroeid. Dat is ook de kracht van de groep. Je hoeft het niet alleen te doen. En hoeft ook niet allemaal tegelijk. Het mag in stappen. Iedere stap is er één.
Mijn klantprofiel, missie en visie zijn meer helder. Ik heb mijn aanbod beter op papier.
Maar het is natuurlijk nooit klaar. Je blijft altijd zelf weer groeien waardoor ook dat weer met je meegroeit.
Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe website, veel persoonlijker dan eerst en waar ik nu wel blij van wordt. Verder schrijf ik nieuwsbrieven.

Zichtbaarheid is nog steeds wel een drempel, maar ik weet dat het een belangrijk onderdeel is. Zeker in mijn branche. Maar daar wordt zeker aan gewerkt 😉 er staat zelfs een presentatie op de rol, wat ik voorheen niet bedacht zou hebben.
De verdeling zakelijk-privé is beter dan voorheen al loopt het nog niet altijd in de pas, ook omdat ik steeds bezig blijf met vernieuwingen wat ik erg leuk vind, maar waar stiekem veel tijd in gaat zitten.
Ik weet beter wie ik ben, ik weet mijn sterktes en zwaktes. Ik ben meer zelfverzekerd. Durf meer mijn grenzen aan te geven.

Ik heb voor Marieke gekozen omdat zij niet alleen overkomt als een no-nonsense persoon maar dat ook is. Helder en duidelijk. Ze zegt waar het op staat. Geen zweverig type maar ‘to the point’. Daar kun je wat mee.
Dit programma was mijn investering zeker waard. Je moet er wel zelf het nodige aan tijd in investeren. Je krijgt de handvatten maar je moet het zelf doen! 

Tegen iemand die met dezelfde ambities en vragen rondloopt als die ik toen had zou ik willen zeggen: Wil je groeien, persoonlijk en zakelijk, neem een businesscoach in de arm. Je hoeft het niet alleen te doen. Iedereen kan af en toe een liefdevolle schop onder de kont gebruiken en net even dat duwtje om door te gaan.

Dianne van Berlo
Van Berlo Administratie en Belastingadvies

 

>