👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

De KonMari methode deel 2

september 3, 2015 • Blog, Plannen & Organiseren

Dit vlog is uit 2015.

Eerder schreef ik over het opruimen van mijn kleding met de KonMari methode.
Daar kreeg ik leuke reacties op en ook een aantal vragen.
Tijd voor deel 2: Een filmpje waarin ik je laat zien hoe je ‘vierkant opvouwt’ en lades inruimt.
Marie Kondo heeft ook een theorie over de kleding die je ophangt, dat laat ik ook zien.

Ik hoop dat dit je inspireert om ook lekker te gaan opruimen want ik weet zeker dat je er heel veel voor terug zult krijgen.
Super om ook deze week je reactie te lezen!

email naam

 • Petra reekers schreef:

  Wat een inspirerende blog en video Marieke.
  Maar wat nu als je veel planken en hang gedeelte hebt en weinig lades? Denk dat ik niet de enige ben met die vraag.
  Groet, Petra

  • Marieke schreef:

   Hoi Petra, je zou dan bijvoorbeeld lage manden of stevige lage dozen kunnen gebruiken om kleding in te ordenen en dan op de planken te zetten. Een groot hanggedeelte lijkt mij juist fijn, hoe meer je kunt ophangen hoe beter. Mijn ideaal is het bijvoorbeeld om ook alle t-shirts op te kunnen hangen! Je kunt ook eens op google kijken naar voorbeelden, daar is genoeg te vinden. Google dan op Marie Kondo examples of iets in die trant. Groet, Marieke

 • Marian schreef:

  Sinds vorig jaar heb ik mijn kleding op deze manier gesorteerd, ideaal! Vooral geen stapels meer, maar rijtjes, heel handig met ondergoed.
  Ik heb wel vrij veel opgehangen, want het opvouwen van de shirts geeft toch behoorlijk wat kreukels. Ik heb mijn kleding niet gesorteerd op kort-lang, maar op item en kleur. Heb ook een tijdje met alleen kleursets gewerkt, is ook leuk en makkelijk combineren.

  • Marieke schreef:

   Hoi Marian, leuk om te lezen! Bij mij werkt het nog steeds heel goed, zelfs na jaren. Meer ophangen zou ik ook willen, liefst ook t-shirts etc maar daar heb ik nu geen ruimte voor. Groet, Marieke

 • >