👉 Gratis praktische gids om opgeruimd te werken en te leven, de basis voor succes!

Klanten vertellen: Carmen de Veer

november 5, 2017 • Klanten vertellen

Van een collega ondernemer bij mij in de buurt hoorde ik hoe haar bedrijf groeide. Dat wilde ik ook, zij bleek mee te doen aan een programma bij Marieke.
Ik wilde leren hoe ik mijn producten beter in de markt zou kunnen zetten. Zowel via mijn webshop als via diverse verkooppunten. Hoe hier zakelijk mee om te gaan vind ik soms lastig. Het bepalen van mijn prijzen vind ik als creatieveling soms lastig.
De combinatie werk/gezin was vaak niet in de juiste balans, in elk geval, ik had het gevoel dat ik er steeds achteraan liep. Ik had al geprobeerd om andere planningen te maken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.
Ik word erg gelukkig van het ontwerpen, maken en verkopen van mijn producten. Ik weet gewoon zeker dat het mogelijk is om met mijn eigen bedrijf een goed inkomen te hebben. Daarom werk ik er altijd aan maar nu besloot ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Dat ik sommige dingen waarschijnlijk anders heb aan te pakken.

Ik ben mee gaan doen aan de Zomerschool.
De combinatie dat je zowel als ondernemer én als vrouw met een gezin wordt aangesproken sprak mij erg aan.
De modules in de Zomerschool zijn zeer leerzaam en zetten je goed aan het denken én aan het verwoorden wat je precies wilt en hoe je het wilt. 

Voor mij is de structuur die ik heb gekregen belangrijk. Ook het plannen wat je per week wilt doen is goed. In het begin wilde ik iets te veel. Dit leer je wel af.
Het kunnen lezen van de uitgewerkte opdrachten van anderen in de Facebook groep en het commentaar hierop was waardevol.
En natuurlijk de vragen die andere deelnemers stellen en de antwoorden erop.
Ik merk dat ik sinds ik met de Zomerschool bezig ben geweest veel gerichter werk en dat er meer uit mijn handen komt.
Door het loslaten om direct het grote resultaat te willen en de acties in kleinere stappen te verdelen, kom je er toch. Anders was ik misschien met die actie gestopt omdat het einde nog niet in zicht was.

Ik heb meer rust gevonden en de uren die staan voor werk ga ik ook daadwerkelijk werken en dan begin ik met die zaken die het meeste van mijn volledige concentratie vragen.
Mijn tijd is kostbaar, ik kijk kritischer waar ik mijn tijd aan besteed en ik kies dan voor zaken waar mijn bedrijf mee groeit. Ook ben ik consequent aan de slag gegaan met het plaatsen van berichten op sociale media.

Marieke is een vrouw over die zakelijk is en behulpzaam. Haar werkervaring spreekt mij ook aan. Ik zou haar willen omschrijven als eerlijk, snel in het geven van reacties en ze doet wat ze zegt.

De Zomerschool was mijn investering waard omdat mijn mindset anders is geworden en ik nu veel gerichter actie onderneem.
Door het invullen van de agenda, ook met privézaken, zie je dat sommige weken minder uren hebben voor het bedrijf. Dit is soms slikken maar zeker goed om te beseffen. Ook mam-zaken zijn belangrijk.

Tegen iemand die zich herkent in mijn worstelingen zou ik willen zeggen: Neem jezelf serieus, behandel jezelf serieus en zoek een klankbord om je te helpen als ondernemer.

Carmen de Veer
SLOW DOWN and ENJOY

>