Over

Over jou en over mij

Zakenmam, dat is de naam van mijn bedrijf.
Mijn naam is Marieke Anthonisse.
Ik vertel graag iets over mijzelf maar eerst nog even over jou oké?

Zakenmam is er voor vrouwen die een eigen bedrijf hebben èn die moeder zijn.
Die van allebei evenveel houden en voor wie allebei ook even belangrijk zijn.
Dat vereist een stuk planning en organisatie, weten wat je wilt bereiken, realistisch zijn in wat je wilt doen versus wat je kunt doen op een dag, in een week, in een maand.
Het vraagt ook dat je naar jezelf blijft kijken: Hoe kan ik een betere versie van mezelf worden? Mezelf meer als ondernemer gaan neerzetten?
Mij minder aantrekken van wat anderen vinden en gewoon gaan doen wat ik te doen heb met mijn bedrijf?
Als jij op dit gebied stappen wilt zetten dan ben je op de juiste website terecht gekomen.

Succesvol zijn, wat is dat?
ZakenmamHet hebben van een succesvol bedrijf is nooit een doel op zich.

Jouw bedrijf is het middel om het leven te creëren en te leiden zoals jij dat wilt. Een leven waarin je er ook kunt zijn voor je gezin en/of je leven naast je werk.

‘Succesvol zijn’ is een subjectief begrip.
Wat is jouw definitie van succesvol zijn?

Als jij helder hebt waar jij de komende jaren naartoe wilt groeien met jouw bedrijf dan is het een kwestie van (door)werken met focus, vertrouwen en plezier.
Wat en wie heb je nodig om dit te bereiken?

Alle ballen in de lucht houden

Je vraag je misschien af: Hoe kan ik mijn bedrijf laten groeien? Wat is een volgende stap, wat zijn (praktische) mogelijkheden, wat moet ik doen, hoe hou ik het overzicht?
Je hebt misschien ook wel eens last van belemmerende gedachtes, angsten, twijfels:
Wie ben ik om dit te willen? Er zijn al zoveel anderen, wie zit er nu op mij te wachten? Wat zullen ze van mij denken? Kan ik dit wel? Wat als ik faal? Wat als het wèl lukt?

Natuurlijk gaat het ook over het in de lucht houden van alle ballen. Er zijn ambities, plannen, honderd dingen op je to-do lijst. Er is een gezin met clubjes, speelafspraken, schoolvakanties, maaltijden, volle wasmachines.

Makkelijk en Overzichtelijk
Ik help jou met kennis en strategieën hoe jij jouw bedrijf kunt starten en/of laten groeien, hoe je hierbij de balans houdt met je leven naast het werk en heel belangrijk: dat je jezelf niet uit het oog verliest.

Mijn uitgangspunt is: Maak het kleiner.
Hou het makkelijk en overzichtelijk.
Ik ben zeer praktisch ingesteld. Ik focus liever op kleine stappen zodat jij je niet overspoeld voelt.
Dromen over ‘later’ is heel belangrijk maar laten we qua planning en acties maar eens één jaar vooruit kijken, dat is vaak al meer dan genoeg.

Aandacht is een sleutelwoord
Aandacht voor je bedrijf en klanten, aandacht voor je gezin, aandacht voor jezelf.
Groeien en daarbij de balans vinden en houden, daar gaat het om.
Dit is mijn basis.

Marieke Businesscoach 24-01-14 052-1

 

Dorien, een van mijn klanten:

Ik was al een tijdje een manier aan het zoeken om mijn bedrijf een andere wending te geven. Ik zag er als een berg tegenop hoe ik dit allemaal kon gaan doen. Ik zocht iemand die mij hierbij kon helpen. Ik heb voor Marieke gekozen omdat zij ‘echt’ is, zonder poespas. Ik ervaar haar als een toegankelijk en warm persoon die ook dingen van haarzelf laat zien. Ze legt alles helder en duidelijk uit, ik vind haar werkwijze met video’s en modules erg prettig. Ik vind haar ook gezellig en met gevoel voor humor. Ze is kundig in haar vak, komt afspraken altijd na. Een groot pluspunt vind ik dat zij veel persoonlijke aandacht geeft.

Mijn belofte aan jou
Ik hou het met Zakenmam heel dicht bij mijzelf, ik neem mijzelf mee in alles wat ik doe.
Persoonlijke aandacht en kwaliteit van werken staan hoog in het vaandel, dat is altijd zo geweest.
Het praktische staat steeds voorop. Ik ben goed in structureren en zaken (weer) overzichtelijk maken. Mensen stap voor stap helpen, ze in de actiestand houden.

Hoe het allemaal begon
Als kind van een ondernemende vader was ik vaak ‘kantoortje’ aan het spelen, dan regelde ik alles wat er maar moest gebeuren.
Hier zie je mij op 10-jarige leeftijd.

1979In 1997 ben ik voor mijzelf begonnen.
In dat jaar, ik was net klaar met mijn studie SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) las ik een artikel in de krant over Professional Organizers, een beroep overgewaaid uit Amerika. Ik voelde: Dit ben ik.
En zo werd ik een van de eerste professional organizers in Nederland. Ik hielp particulieren met het terugkrijgen van structuur, overzicht en rust in hun leven.

Na enkele jaren maakte ik de overstap naar het bedrijfsleven en ben ik in-company trainingen gaan geven op het gebied van persoonlijke efficiency, time-management, emailbeheer. Ik heb honderden mensen geholpen om weer overzicht over hun werk en tijd  te krijgen zodat zij een betere professional konden worden.
Dat doe ik overigens nog steeds, ik heb een paar super leuke klanten waar ik af en toe met veel plezier een groep mensen train en begeleid.

 

Kiezen voor mijn succes
In het begin combineerde ik mijn bedrijf met een baan in de zorg. Steeds kon ik minder uren in loondienst werken omdat ik steeds meer klanten kreeg.
Na zeven jaar, in 2004, werkte ik nog maar een paar uur per week in de zorg. Het was het jaar waarin ik moeder werd en ik koos ik voor mijn dochter en mijn eigen bedrijf. Toen ging het pas echt goed lopen!
Ik ben mij in de jaren daarna verder gaan bekwamen als coach/trainer en ben opleidingen gaan doen.
Investeren in mezelf, dat vond en vind ik heel belangrijk.
Door hard te werken, goede service te verlenen, aandacht te hebben voor mijn klanten en door mijzelf te blijven ontwikkelen groeide mijn bedrijf verder.
Mijn topjaren had ik in 2008 en 2009. Mijn omzet was toen meer dan 100.000 euro.
Super gaaf natuurlijk maar ik was ook toe aan een nieuwe uitdaging.

Nieuwe uitdaging
In 2010 werd ik voor de tweede keer moeder en een jaar later ben ik een opleiding tot businesscoach gaan doen. Ik voelde dat dit de impuls was die ik nodig had in mijn eigen ontwikkeling.

Ik groeide weer verder door alle kennis die ik kreeg, door met nieuwe klanten aan het werk te gaan. Ik kon een nieuwe richting op met mijn bedrijf.

Twijfels
In de beginfase van deze nieuwe richting heb ik ook getwijfeld aan mijzelf.
‘Oké, ik ben sinds 1997 ondernemer. Ik heb bij grote bedrijven trainingen gegeven, omzetten van meer dan honderdduizend euro per jaar gehaald, maar wie ben ik nu helemaal om mijzelf opeens als businesscoach neer te zetten?’ Deze gedachte spookte vaak door mijn hoofd.
Ik weet nu dat ik toen teveel naar anderen heb gekeken, me heb afgemeten aan het succes van anderen. Ik was mezelf kwijt, wist niet meer wat nu eigenlijk mijn unieke talenten waren.
Ik noemde mezelf businesscoach maar ik voelde dat ik mezelf en mijn klanten hiermee tekort deed.

Alles komt samen
Begin 2012 werd de naam Zakenmam mij ingegeven toen ik bezig was met een oefening om mijn doelgroep te omschrijven. Hier zie de de betreffende pagina uit mijn schrift en hoe dit proces ging.
Ik voelde meteen dat deze naam goud was.

schrijfMaar ja, ik had net fors geïnvesteerd in een andere bedrijfsnaam, de hele huisstijl inclusief website was klaar dus ik besloot om niets met de naam Zakenmam te doen behalve de url te claimen.

In het voorjaar van 2014 besloot ik om Zakenmam als bedrijfsnaam te gaan gebruiken.
Deze wending voelde heel goed, alles kwam samen: Mijn jarenlange ervaring als ondernemer, als professional organizer, als time-management trainer, als business coach èn als moeder en vrouw natuurlijk!
Ik barst van de ideeën hoe ik vrouwen zoals jij nog beter kan helpen en inspireren.
De focus ligt hierbij op zakelijke groei en ik weet dat zakelijke groei in feite puur persoonlijke groei is.

Gelukkig zijn
Het gaat er vooral om dat je gelukkig bent in wat je doet, dat je je eigen pad volgt.
Marketing toepassen oké, dat is belangrijk wil je groeien maar je bent toch méér dan je bedrijf en nogmaals: Je bedrijf is een middel, niet een doel.
Jouw bedrijf moet ervoor zorgen dat jij het leven kunt leiden zoals jij dat graag wilt, dat je keuzes kunt maken, dat is het doel.

Het moederschap
Mijn man William en ik zijn ouders van twee geweldige kinderen die zijn geboren in China.
Onze dochter kwam in 2004 in ons leven en onze zoon adopteerden wij in 2010.
Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een dochter uit China zou krijgen en ik ben ervan overtuigd dat ik voorbestemd was om moeder van deze twee kinderen te worden.
China en adoptie hebben dus een grote plek in ons leven. Ik heb twee boeken over adoptie geschreven.
Ik draag graag bij aan projecten die te maken hebben met adoptie en ondernemerschap. Meer daarover kun je lezen op deze pagina.

081

Ik vind het moederschap Geweldig met een hoofdletter G maar soms ook best zwaar en ingewikkeld.

Juist om er te kunnen zijn voor mijn kinderen ben ik voor mijzelf begonnen.

Ook voor mij is mijn bedrijf een middel om met mijn gezin een zo prettig mogelijk leven te hebben. Nu en later. Om te kunnen sparen voor studies voor de kinderen. Om ze mee te nemen naar China en andere landen. Om ze op (sport)clubs te laten gaan.
Om te investeren in mijzelf en mijn bedrijf. Met William of vriendinnen leuke dingen doen. Schoenen kopen als ik daar zin in heb. Meer geld geven aan goede doelen.
Thuis zijn in de schoolvakanties. Dat is voor mij de definitie van ‘succesvol zijn’.

Mentale rust en vrijheid
Wat ik heel fijn vond is dat ik, toen we onze kinderen kregen, zelf kon bepalen hoe lang ik thuis wilde zijn.
Juist omdat ik goede omzetten met mijn bedrijf haalde heb ik een buffer op kunnen bouwen. En kon ik na de komst van onze kinderen heerlijk een halfjaar thuis zijn.
Die mentale rust en vrijheid, die gun ik iedere vrouw.
Geld is belangrijk ik het leven, het maakt dat je de keuzes kunt maken die bij je passen.

Een betere wereld
Mijn droom is om met Zakenmam een sterke en mooie community neer te zetten met daarin de leukste vrouwen die allemaal hun bedrijf willen laten groeien, die kiezen voor meer zichtbaarheid en succes zonder zich schuldig te voelen.
Vrouwen die door middel van hun bedrijf en alles wat daaruit voortkomt willen bijdragen aan het creëren van een betere wereld, maakt niet uit op welk niveau.
En die er natuurlijk willen zijn voor hun gezin.
Het is mijn missie om deze vrouwen hierbij met mijn hoofd, hart èn handen te helpen.

Liefs,

email naam